Funda-vondst

Wie het kleine niet eert… Deze microwoning van 15m2 in Amsterdam staat te koop

Door Francien Griffioen··Aangepast:
© Funda | Ameo makelaars - Amsterdam ZuidWie het kleine niet eert… Deze microwoning van 15m2 in Amsterdam staat te koop
RTL

In de Amsterdamse Grachtengordel staat een ‘volledig getransformeerd appartement met een gevoel van luxe, historische kenmerken en een elegante en smaakvolle afwerking te koop.’ Op het eerste gezicht een aantrekkelijke tekst voor de huizenzoekers in Amsterdam… Eén ‘klein’ minpuntje: het gaat om een appartement van 15m2. Zou jij hier kunnen wonen?

Klein maar fijn 

Voor Amsterdamse begrippen ligt dit appartement op een prachtige locatie: aan de Prinsengracht met het Amstelveld en de Utrechtsestraat om de hoek. Om op deze plek te wonen moet je echter wel wat ‘woonwensen’ laten varen, want daar is weinig ruimte voor. 

© Funda | Ameo makelaars - Amsterdam Zuid

Hotel Chic

Dit appartement voelt eigenlijk meer aan als een hotelkamer: een volledig witte ruimte met grote kunstwerken aan de muur en een prominent groot bed in het midden. Hiernaast is er een kleine moderne keuken en chique badkamer aanwezig en je vind je een bankje voor het raam waar je kunt genieten van uitzicht over de grachten. En in de categorie je wist niet dat je het nodig had: 'de nachtkasten zijn voorzien van diverse USB-oplaadpunten, zodat je een telefoon of tablet kunt opladen zonder dat deze in zicht ligt.' 

© Funda | Ameo makelaars - Amsterdam Zuid
© Funda | Ameo makelaars - Amsterdam Zuid

Kleine ruimtes vragen om keuzes

Bij weinig ruimte in huis, moeten er keuzes gemaakt worden. Een goed voorbeeld daarvan is de kleine keuken, want daar stond de ontwerper hoogstwaarschijnlijk voor een dilemma. Plaats ik een oven in de keuken óf ga ik voor een klimaatkast? Beiden is namelijk geen optie. Zoals je op het plaatje kunt zien, is de keuze gevallen op een klimaatkast. En daarom écht een 'appartement' voor de wijnliefhebber.

© Funda | Ameo makelaars - Amsterdam Zuid

Microwoningen

Dat in het centrum van Amsterdam veel appartementen een kleine oppervlakte hebben is bekend. Uit onderzoek van het kadaster in 2023, is ook gebleken dat kleine woningen met een vloeroppervlak van minder dan 50m2 vooral in trek zijn in Amsterdam. In deze kleine woningen slaap, eet en kook je vaak in dezelfde ruimte. Vaak zijn deze woningen in trek bij internationale kopers of forenzen die doordeweeks werken in Amsterdam en in het weekend naar huis reizen. 

Hangt er ook een klein prijskaartje aan?

De vraagprijs van deze woning is helaas niet zo klein als de oppervlakte; €350.000 k.k. Geïnteresseerd of gewoon nieuwsgierig naar de rest van het huis? Bekijk de Funda-pagina voor meer informatie. Of scroll naar het bericht hieronder en klik met de pijltjes naar rechts voor meer foto's. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Fotografie 

Funda | Ameo makelaars - Amsterdam Zuid

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
HuizenprijzenInterieurinrichtingWoningmarkt