RTL Wonen

Dit koop je voor €350.000: van 35m2 tot 246m2

Door Francien Griffioen··Aangepast:
© Funda: Recourt Makelaars + De Haan Schippers Makelaars | Baerz & Co + Dit koop je voor €350.000: van 35m2 tot 246m2
RTL

Volgens het CBS was de gemiddelde verkoopprijs van bestaande woningen in 2023 421.300 euro. Wat valt er vandaag de dag nog te kopen onder deze gemiddelde prijs? Wij gingen op ‘Funda onderzoek' om te zien wat je voor een vraagprijs van 350.000 k.k. kunt kopen. En wat blijkt: het is een wereld van uitersten. Van een klein knus appartement in de hoofdstad tot een imposant landhuis aan de grens met Duitsland. In onderstaand lijstje hebben we vijf verschillende huizen uitgelicht die het uiteenlopende aanbod illustreren.

© Funda / De Haan Schippers Makelaars | Baerz & Co

1. Een karakteristiek monumentaal landhuis in het bosrijke Vorden

We beginnen met het huis met de grootste woonoppervlakte voor deze prijs: een enorm en imposant landhuis in Vorden. Aan de Brandenborchweg nummer 5 staat een ‘huis met karakter’. Het heeft een woonoppervlakte van 246m² en dat is niet alles… er hoort een perceeloppervlakte van 2.650m² bij! Het huis biedt vrij uitzicht over mooie landschappen en je loopt zo het bos in. 

© Funda / De Haan Schippers Makelaars | Baerz & Co

Addertje onder het gras? Deze woning vraagt absoluut om renovatie en modernisering dus het vraagt een grote investering om hier een leefbare ruimte van te maken. Hiernaast wordt het perceel in erfpacht uitgegeven, dus het is belangrijk om je goed in te lezen mocht je oog zijn gevallen op dit monumentale pand.  

© Funda / Recourt Makelaars

2. 1-slaapkamer appartement in hartje Amsterdam

Van het huis met het grootste oppervlakte gaan we naar het huis met de kleinste woonoppervlakte: in Amsterdam, aan de Da Costakade 178-2v, vind je een licht en recent gerenoveerd appartement van 35m². Hoe we dit omschrijven? Klein maar fijn! Het grootste voordeel: je hoeft hier absoluut niet te klussen. Er zit een nieuwe keuken, vloer en badkamer in en het stuc-en schilderwerk is recent gedaan. Ben je een liefhebber van de stad en heb je niet veel ruimte nodig? Wie weet is dit wat voor jou.

© Funda / Recourt Makelaars
© Funda / Dijkman Makelaardij

3. Een historische en charmante woning aan het water in het Friese Lemmer  

Een bedstee, balkenplafond en oude elementen: deze monumentale woning in het Friese Lemmer ademt charme. Het huis heeft 5 slaapkamers en een totale woonoppervlakte van 137m². Het heeft hiernaast een grote tuin en ligt aan het vaarwater. Deze woning is wel enigszins gedateerd en vraagt hier en daar om modernisering.

© Funda / Dijkman Makelaardij
© Funda / Thijssen Makelaardij

4. Een modern appartement in Zaandam

In het centrum van Zaandam, in de Russische buurt, vind je een modern appartement van 60m². Het is gelegen op de eerste verdieping en is in 2017 volledig gerenoveerd. Twee grote pluspunten: het appartement heeft energielabel A en een eigen parkeerplaats.

© Funda / Thijssen Makelaardij
© Funda / Van Gelre makelaardij B.V.

5. Energiezuinige nieuwbouwwoning in Renkum

Wil je liever een duurzaam en nieuw huis? In een knus hofje op steenworpafstand van de dorpskern van Renkum worden 9 energiezuinige nieuwbouwwoningen gebouwd. Het zijn tussenwoningen met een eigen parkeerplaats. De woningen zijn 83m² groot en hebben 3 slaapkamers.

Fotocredits

Lees meer over
Huizenprijzen