RTL Wonen

Funda-vondst: 5 waanzinnige woonboten die nu te koop staan

Door Marjolein Sintenie··Aangepast:
© Funda / Kok Woonbotenmakelaar + ben-s.nlFunda-vondst: 5 waanzinnige woonboten die nu te koop staan
RTL

Wonen op het water heeft een romantisch imago. Of het nu middenin de stad is of juist omringd door natuur, het blijft voor velen de ultieme woondroom. Benieuwd wat er zoal te koop 'ligt'? We zetten vijf pareltjes die nu te koop staan op Funda op een rij.

1. De Strijd: Modern woonschip in Groningen 

© Funda / ben-s.nl

Zie je dit schip van de buitenkant, dan zou je niet zeggen dat het interieur zo modern, fris en stijlvol is. De binnenkomst in het stuurhuis en de serre is vrij klassiek van uitstraling, maar ga je een verdieping lager dan kom je in een compleet gemoderniseerde ruimte, inclusief stalen deuren, modern kookeiland en verhoogde slaapkamer. De 23 meter lange woonboot die in hartje Groningen ligt is tussen 2020 en 2022 compleet gerenoveerd en grotendeels geïsoleerd. 

© Funda / ben-s.nl

Vraagprijs: € 389.000 k.k.
Kijk voor meer foto’s en informatie op de Funda-pagina

2. Woonschip uit 1936 mét sauna én B&B-mogelijkheid 

Nog zo’n schip vol verrassingen. Dit pareltje uit 1936 ligt aan de Amsterdamse Surinamekade en heeft een waanzinnig uitzicht over onze hoofdstad. Het woonschip is ontzettend ruim, heeft maar liefst vijf slaapkamers en beschikt ook nog eens over een sauna. Droom je ervan om een eigen Bed & Breakfast te beginnen, dan is dit je kans aangezien het schip hier helemaal op ingericht is. 

Klik op de pijltjes rechts om de rest van de foto’s te bekijken. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Klik op de pijltjes rechts om de rest van de foto’s te bekijken. 

Overigens wordt er op Instagram gefluisterd dat dit de woonboot van Douwe Bob zou zijn. 

Vraagprijs: € 1.375.000 k.k. 
Kijk voor meer foto’s en informatie op de Funda-pagina

3. Watervilla waar je kunt badderen mét waanzinnig uitzicht

© Funda / Kok Woonbotenmakelaar

Een woonboot met de uitstraling en luxe van een watervilla; klinkt niet verkeerd toch? De in 2020 gebouwde woonark is volledig gasloos en voorzien van een warmtepomp en 26 zonnepanelen. Ook ligt er in de gehele watervilla vloerverwarming die ook nog eens op koelstand gezet kan worden. Maar dé eyecatcher van de Amsterdamse watervilla is toch wel het vrijstaande bad met waanzinnig uitzicht (en wellicht ook wat inkijk) over het water. Tot slot maken de enorme schuifpui en de hangende haard het plaatje compleet. 

© Funda / Kok Woonbotenmakelaar
© Funda / Kok Woonbotenmakelaar

Vraagprijs: € 1.150.000 v.o.n.

Kijk voor meer foto’s en informatie op de Funda-pagina

4. Palmgracht: perfect om te delen

© Funda / Honders & Alting Makelaars

Droom je van groots wonen op het water, of lijkt het je wel wat om een woning te delen met andere bewoner(s)? Dan is dit woonschip genaamd Palmgracht misschien wel je kans. Het woonschip is op smaakvolle wijze gemoderniseerd en beschikt over een inpandig appartement met eigen entree. Het schip is ideaal om te delen of deels onder te verhuren, aangezien er in totaal twee woonkamers, twee keukens en twee badkamers aanwezig zijn. Bovendien beschikt het ook nog over een sauna en in het voorste deel van het schip is nog een extra slaapzolder mét uitzicht naar de sterrenhemel. Wat een droomschip! 

© Funda / Honders & Alting Makelaars
© Funda / Honders & Alting Makelaars

Vraagprijs: € 995.000 k.k. 

Kijk voor meer foto’s en informatie op de Funda-pagina

5. Schilderklaar klusproject aan de Amsterdamse Singel 

© Funda / Kok Woonbotenmakelaar

Op zoek naar een leuk klusproject waar je je eigen styling-ei helemaal in kwijt kan, zónder grootse verbouwingen? Dan is dit de ideale woonboot voor jou. Het casco van dit woonschip genaamd ‘Zonneschijn’ is in 2017 gebouwd en in 2022 is het interieur ‘zeer hoogwaardig “schilderklaar” afgebouwd. Bovendien is het uitstekend geïsoleerd en volledig voorzien van isolatieglas. Wel moet je van wat reuring houden, want dit woonschip ligt aan het Singel, oftewel ‘het centrum van het centrum’ van Amsterdam. 

© Funda / Kok Woonbotenmakelaar

Vraagprijs: € 949.000 v.o.n.
Kijk voor meer informatie op de Funda-pagina

Wonen op het water: hier moet je rekening mee houden 

Hoe romantisch het ook klinkt, toch zijn er wel een aantal punten van aandacht waar je rekening mee moet houden als je overweegt een woonboot te kopen. Lees meer daarover in onderstaand artikel. 

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Woningmarkt