Koken met Hugo!

Rucolastamppot met Italiaanse gehaktballen

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Rucolastamppot met Italiaanse gehaktballen
RTL

Ook al is het voorlopig nog geen winter, dan nog kan je nu prima stamppotten eten. Hugo bereidt daarom vandaag een frisse rucolastamppot met daarbij Italiaanse gehaktballen met parmezaan en tafelzuurradijzen.

Het recept bestaat uit drie onderdelen: rucolastamppot, gehaktballen met parmezaan en tafelzuurradijzen. We beginnen met de stamppot en verderop in het artikel vind je de benodigde ingrediënten en bereidingswijze van de gehaktballen en radijzen. 

Rucolastamppot

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kg kruimige aardappels
  • zout en peper
  • 3 lente-uien
  • 200 ml melk
  • 50 gr. roomboter
  • 100 gr. rucola
  • 4 eetlepels kappertjes
  • neutrale olie

Extra benodigdheden: keukenpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Schil de aardappels, kook in een pan water met zout in circa 20 minuten gaar.

Stap 2: Snijd de lente-uien in fijne ringetjes.

Stap 3: Giet de aardappels af. Stamp ze fijn en laat even uitdampen.

Stap 4: Verwarm de melk en de roomboter in een pan en meng door de gestampte aardappels. Schep daarna de lente-ui en rucola erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5: Dep de kappertjes goed droog. Verhit een laagje olie in een koekenpan en frituur de kappertjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 6: Strooi de kappertjes over de stamppot. Serveer de stamppot eventueel met de gehaktballen met parmezaan.

Gehaktballen met parmezaan

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 lente-uien
  • 450 gr. half-om-half gehakt
  • 1 klein ei
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 5-7 eetlepels paneermeel
  • 50 gr. Parmezaanse kaas (stuk)
  • zout en peper

Extra benodigdheden:

  • vijzel
  • ovenschaal met bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200° C (onder- en bovenwarmte).

Stap 2: Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan. Maal fijn met een vijzel.

Stap 3: Snijd de lente-uien in ringetjes.

Stap 4: Doe het gehakt met de lente-ui, het ei, de pesto, gemalen venkelzaad en paar eetlepels paneermeel in een kom. Rasp met een grove rasp de kaas erboven. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5: Meng en kneed. Voeg eventueel meer paneermeel toe, zodat het mengsel niet te nat is en gooi het gehakt een paar keer terug in de kom.

Stap 6: Rol 4 gehaktballen. Leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak in circa 20 minuten gaar in de oven.

Tafelzuurradijzen

Eventueel kun je tafelzuurradijzen bij dit gerecht serveren. Je hebt hiervoor de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 bos radijzen
  • zout
  • peper
  • suiker
  • 2 eetlepels dragonazijn

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de bos radijzen in plakjes of kwartjes en doe ze in een kom.

Stap 2: Bestrooi met zout, peper en snuf suiker. Besprenkel het dan met twee eetlepels dragonazijn en laat het intrekken.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker LevenKoken