Koken met Hugo!

2x witte bonen nét even anders: witte bonensoep en bonensalade met tomaat en basilicum

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
2x witte bonen nét even anders: witte bonensoep en bonensalade met tomaat en basilicum
RTL

Hugo laat vandaag zien dat je met dezelfde ingrediënten twee verschillende gerechten kunt maken. Zo ga je lekker duurzaam en goedkoop aan de slag in de keuken. Hugo maakt een witte bonensoep met knoflookbrood erbij én een witte bonensalade met knoflookcroutons. We starten met de soep. Verderop lees je de ingrediënten en bereidingswijze voor de salade.

Witte bonensoep met tomaat, basilicum én knoflookbrood

  • Maaltijdsoep voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • ½ bos lente-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gr. gekookte witte bonen
  • 500 gr. tomaten
  • ½ bos basilicum
  • zout en peper
  • olijfolie extra vergine
  • 1/2 brood (of brood wat je nog over hebt)
  • 1,5 liter groentebouillon

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de lente-uien in ringetjes. Pel en snijd vervolgens 1 teen knoflook.

Stap 2: Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de lente-ui en knoflook. Voeg de witte bonen toe aan de pan en breng het op smaak met zout en peper.

Stap 3: Schenk de bouillon erbij en laat het even trekken. Snijd intussen de tomaten in stukjes.

Stap 4: Scheur de basilicum en meng het met de tomaat. Verdeel dit over vier soepborden of kommen.

Stap 5: Rooster het brood en wrijf het in met knoflook. Besprenkel het met olijfolie en bestrooi het met zout.

Stap 6: Schep de hete bonensoep in de borden. Schep de tomaten in de soep en leg het brood erin.

Witte bonensalade met tomaat, basilicum én knoflookcroutons

  • Maaltijdsalade voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 2 tenen knoflook
  • 2-3 eetlepels witte balsamico-azijn óf sherryazijn
  • olijfolie extra vergine
  • 500 gr. tomaten
  • ½ bos basilicum
  • zout en peper
  • ½ bos lente-uien
  • 400 gr. gekookte witte bonen
  • 1/2 brood (of brood wat je nog over hebt)

Bereidingswijze:

Stap 1: Pel 1 teen knoflook en rasp deze boven een kom. Voeg dan de azijn met 4-5 eetlepels olijfolie toe.

Stap 2: Snijd de tomaten in partjes, scheur de basilicumblaadjes en snijd de lente-uiten in ringetjes.

Stap 3: Spoel de bonen af met water en schep deze met de tomaten, lente-uien en basilicum door het knoflookmengsel. Breng het op smaak met zout een peper.

Stap 4: Rooster de sneetjes brood, hak het grof en schep het door de salade. Maak het af met een scheutje olijfolie.

Eet smakelijk!

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker LevenKokenInspiratie