Koken met Sandra!

Ontbijtbroodjes met granolarepen, Sandra’s fruitcocktail én jambroodjes

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Ontbijtbroodjes met granolarepen, Sandra’s fruitcocktail én jambroodjes
RTL

Hugo is er vandaag even niet, maar de keuken is gelukkig in de goede handen van Sandra. Ze gaat vandaag aan de slag met een heerlijk ontbijtgerecht. Ze maakt ontbijtbroodjes met spek en ei, granolarepen met yoghurt, jambroodjes én haar eigen fruitcocktail. We starten met de broodjes. Verderop lees je het recept voor de granolarepen, cocktail en de jambroodjes.

Ontbijtbroodjes met spek en ei

  • Brunchgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gr. zelfrijzend bakmeel
  • zout en peper
  • 300 gr. volle yoghurt
  • scheutje water (optioneel)
  • 50-75 gr. zonnebloempitten
  • 50 gr. ontbijtspek in plakken
  • 4 scharreleieren
  • ½ bosje bieslook

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220º C (onder- en bovenwarmte). Meng intussen in een kom het zelfrijzend bakmeel met het zout en de yoghurt. Voeg er eventueel een scheutje water aan toe als het deeg droog lijkt.

Stap 2: Maak een bal van het deeg en verdeel het in 4 stukken. Maak het een beetje plat tot een dikte van ongeveer 1,5 cm. Druk aan één kant van de deegballen zonnebloempitten erin en leg de pittenkant op de bakplaat.

Stap 3: Maak een rand van het spek op het brood en breek in het midden van elk broodje een ei.

Stap 4: Bak de broodjes circa 15 minuten in de oven. Snijd vervolgens de bieslook en strooi het over de broodjes. Serveer ze warm.

Granolarepen met yoghurt

  • Ontbijtgerecht: 10 repen
  • Bereidingstijd: circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • 100 gr. havervlokken
  • 150 gr. pecannoten
  • 150 gr. walnoten
  • 50 gr. gedroogde cranberries
  • 200 gr. medjoul dadels
  • 2 theelepels kardemompoeder
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 4 eetlepels hangop
  • 2 eetlepels roomboter
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • gevriesdroogde frambozen voor het bestrooien (optioneel)

Extra benodigdheden:

  • keukenmachine
  • ovenschaal met bakpapier

Sandra’s fruitcocktail

  • Drankje voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gr. aardbeien
  • 2 sinaasappels
  • 2 kiwi’s
  • 1 banaan

Extra benodigdheden: blender

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwijder de kroontjes van de aardbeien en schil de sinaasappels en de kiwi’s. Pel ook de banaan.

Stap 2: Mix het fruit in de blender en schenk het in glazen.

Jambroodjes

  • Brunchgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 pakje roomboterbladerdeeg uit de diepvries
  • 1 potje jam naar eigen keuze
  • 1 ei
  • 75 gr. suiker

Extra benodigdheden:

  • bakplaat met bakpapier
  • bakkwast

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220º C (onder- en bovenwarmte). Leg intussen het bladerdeeg op de bakplaat en maak bij elk plakje een aantal snedes, net buiten het midden, zodat er spleetjes ontstaan zoals bij de onderstaande illustratie. 

Stap 2: Leg een volle eetlepel jam op de zijde zonder spleetjes. Klop het ei dan los.

Stap 3: Vouw het deeg dicht en druk de randen aan met een vork. Bestrijk ze met ei en bestrooi ze dan met suiker.

Stap 4: Bak ze 12-15 minuten in de oven

Eet smakelijk!

Dit is een artikel van
Lees meer over
Sandra YsbrandyEigen Huis & Tuin Lekker LevenKokenBroodOntbijtInspiratie