5x heerlijke zomersalades

Op warme zomerdagen hebben we vaak behoefte aan andere maaltijden dan we doorgaans gewend zijn. We eten dan liever gerechten die snel bereid zijn en wat lichter op de maag vallen. En als het even kan het liefst ook gerechten waarvoor de oven niet aan hoeft, aangezien dat je huis alleen maar nog warmer maakt. Inspiratie nodig voor makkelijke en zomerse maaltijdsalades? We zetten de lekkerste salades van Hugo Kennis op een rij!
1. Italiaanse broodsalade (met een supersnelle aardbeiengranita)

Wat ons betreft de ultieme salade om een warme zomerdag mee af te sluiten óf juist de zomer mee in huis te halen als het weer een beetje tegenzit. De salade is ontzettend simpel, maar daarom niet minder lekker. Omdat het een vrij lichte salade is, kun je er een soepje bij serveren als je aan alleen de salade niet genoeg hebt. Ook kun je ervoor kiezen nog wat mozzarella toe te voegen, dat gaat namelijk altijd goed samen met tomaten en basilicum!
Wil je het menu helemaal compleet maken, serveer er dan ook de makkelijke aardbeiengranita bij als dessert!
Inspiratie nodig voor een bijpassend soepje? We zetten hier vijf zomerse soepjes op een rij!

Bij Mexicaanse gerechten denk je misschien al gauw aan stevige maaltijden met kruidige smaken, bonen, tomatensaus en kaas. Niet zo gauw iets wat je op een warme zomerdag wil eten dus. Toch hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. De Mexicaanse keuken kent ook genoeg gerechten die veel lichter en frisser van smaak zijn.
Een favoriet in deze categorie is deze heerlijke Mexicaanse salade met onder andere maïs, komkommer, spitskool en avocado. De zelfgemaakte tortillachips maken het tot slot helemaal af!

De Arabische broodsalade, ook bekend als fattoush, is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar heeft ook een heerlijk textuurcontrast tussen knapperig brood en sappige groenten. De smaken worden extra versterkt door kruiden als munt, peterselie en sumak. De yoghurt maakt het tot slot lekker fris. Een ideaal gerecht als je niet te zwaar wil eten, maar niet wil inleveren op smaak en vitamines.

Het leuke van noedelgerechten is dat je er alle kanten mee op kunt en dat je er met kleine aanpassingen een geheel andere draai aan kunt geven. In dit geval maakte Sandra Ysbrandy een Aziatische noedelsalade met paksoi, ananas, wortel, een eitje, cashewnoten én ananas. Doordat dit gerecht koud geserveerd wordt en het een friszoete touch krijgt van de ananas, is dit perfect voor een zomerse avond!

Net als noedels leent ook pasta zich perfect voor zowel warme als koude gerechten. Een pastasalade is wat ons betreft dan ook de perfecte maaltijd om de dag met een voldaan gevoel af te sluiten, zonder dat je daarna propvol zit. Extra fijn aan dit gerecht is dat het zoet, zuur, stevig én zacht is. En dan ook nog die zelfgemaakte krokante topping van amandelen… perfectie!
Ga je binnenkort op kampeervakantie? Verdiep je dan maar vast in makkelijke maaltijden voor op de camping!