Hugo kookt!
Nachos met geroosterde tomatensalsa en gebakken zwarte bonen
Door Bo Wories··Aangepast:

Vandaag maken we een lekker, snel en makkelijk gerecht. Hugo kookt Mexicaans. Hij gaat voor nacho's met tomatensalsa en gebakken zwarte bonen. Dit is hét gerecht van Mexico en hij maakt hem zoals hij hoort! Zin in een lekkere smaaksensatie? Bekijk het recept en de video hieronder.
Nachos met geroosterde tomatensalsa – chilaquiles rojo
- Hoofdgerecht 4 personen
- Bereiding circa 30 minuten
Ingrediënten:
- 8 rijpe tomaten
- 1 middelgrote rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 jalapeño’s
- Olijfolie
- 200 gr. gerookte kipfilet
- 2 rijpe avocado’s
- 1 bosje koriander
- Zout
- 1 limoen
- 350 gr. nachos/tortilla chips naturel
- 4 eetlepels zure room
Bereidingswijze:
Stap 1: Leg de tomaten in de grillpan en keer ze regelmatig om.
Stap 2: Pel en snijd de ui in plakken.
Stap 3: Leg de ui, ongepelde knoflook en pepers bij de tomaten in de grillpan. Rooster alles rondom tot er grillstrepen op staan.
Stap 4: Pel daarna de gepofte knoflook en snijd de stelen van de gegrilde pepers.
Stap 5: Pureer de tomaten, knoflook, ui en pepers in de blender, keukenmachine of met een staafmixer.
Stap 6: Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en voeg de tomatensaus toe. Laat dit circa 20 minuten koken.
Stap 7: Snijd de kip in dunne plakjes of reepjes.
Stap 8: Pel en snijd de avocado’s in blokjes, meng met de koriander en maak op smaak met zout en limoensap.
Stap 9: Doe de chips op de borden. Schep de saus en de gebakken zwarte bonen [recept is hier onder te vinden] er overheen. Verdeel de kip, avocado-salsa en zure room erover. Knijp tot slot een halve limoen uit over het geheel.
Gebakken zwarte bonen
- Bijgerecht 4 personen
Ingrediënten:
- 1 kleine ui
- Neutrale olijfolie
- 400 gr. gekookte zwarte bonen (blik)
- Zout
Extra nodig: pureestamper
Bereidingswijze:
Stap 1: Snijd de ui fijn. Verhit een royale scheut olie in een pan en fruit de ui tot het zacht is.
Stap 2: Voeg de bonen erbij en verwarm. Stamp de bonen met de stamper plat en bak de puree nog wat langer. Breng op smaak met wat zout.

Lees meer over