Een verrassende lunch: broodje gezond met vissticks

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Een verrassende lunch: broodje gezond met vissticks
Aangeboden door Iglo

Hoe kun je als echte broodliefhebber toch zorgen voor voldoende groenten tijdens de lunch? Deze kijkersvraag kregen Hugo en Froukje tijdens de kookchallenge en grepen ze met veel plezier aan. Hugo dook de keuken in en maakte een verrassend broodje gezond mét vissticks. Bekijk hier het recept.

Broodje gezond met vissticks

Broodje gezond met vissticks

  • Lunchgerecht 4 personen
  • Bereiding: circa 25 minuten

Ingrediënten:

  • ½ groene kool
  • 3 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 15 Iglo vissticks
  • 15 gr. platte peterselie
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 4 geroosterde paprika’s (deze kun je even roosteren in de grillpan of kant-en-klaar uit een pot)
  • 4 volkoren bolletjes
  • Snufje zout

Extra nodig:

  • Met bakpapier beklede bakplaat

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2: Snijd vervolgens de groene kool in zo dun mogelijke reepjes. Was de kool in een vergiet en hak daarna 2 tenen knoflook fijn.

Stap 3: Verhit een paar eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de knoflook 1 minuut. Voeg vervolgens de kool toe en bak tot de kool is geslonken. Laat zachtjes staan en roer af en toe. Ondertussen kun je de rest van de ingrediënten gaan bereiden.

Stap 4: Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15 minuten goudbruin en knapperig.

Stap 5: Hak intussen de peterselie fijn en meng door de Griekse yoghurt. Rasp de derde teen knoflook door de yoghurt en voeg een snuf zout toe. Meng alles even goed door elkaar. 

Stap 6: Snijd de paprika in repen en de bolletjes doormidden.

Stap 7: De bolletjes kun je nog even verwarmen in de oven voor een knapperig resultaat. Leg ze in dat geval de laatste 3 minuten bij de vissticks in de oven, met de opengesneden kanten naar boven.

Stap 8: Haal de vissticks en de broodjes uit de oven en het opmaken kan beginnen! Verdeel eerst de kool over de broodjes, daarna de reepjes paprika en bovenop de vissticks. Eindig met de yoghurtsaus als topping en serveer de broodjes direct.

Eet smakelijk! 

Spinaziesoep met Parmezaan croutons
Lees ook

Spinaziesoep met Parmezaan croutons

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker Leven