Winterse traybake met vissticks

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Winterse traybake met vissticks
Aangeboden door Iglo

Herken je dat gevoel, je komt thuis na een drukke dag en hebt eigenlijk geen energie om lang in de keuken te staan… Wat doe je dan? Hugo weet hét antwoord: een traybake! “Je legt alles op een plaat en het gaat zo, hoppa de oven in!” Het is gezond, makkelijk en snel gemaakt. Er bestaan talloze variaties op de traybake, maar Hugo kiest dit keer voor een winterse traybake met vissticks. Benieuwd hoe je dit maakt? Lees hier het recept:

Winterse traybake met vissticks

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten + 30 minuten wachttijd

Ingrediënten:

  • 1 kilo kruimige aardappels, gekookt
  • 500 gr. wortels
  • 500 gr. roodlof, witlof of een mix
  • 4 tenen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 15 gr. tijm
  • 15 Iglo vissticks
  • zout & peper

Extra nodig:

  • Met bakpapier beklede bakplaat

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 °C.

Stap 2: Snijd de gekookte aardappels in stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 3: Was de groenten. Schil de wortels en snijd ze, als ze erg groot zijn eventueel doormidden. Snijd vervolgens de rood- en witlof over de lengte doormidden. Plet de knoflook met de (platte) zijkant van je mes.

Stap 4: Leg de wortels, rood- en witlof en de knoflook bij de aardappels op de bakplaat en hussel dit met de olijfolie, honing en tijm erdoorheen. Breng het op smaak met peper en zout en bak 15 minuten af in de oven.

Stap 5: Haal na 15 minuten de bakplaat uit de oven en leg de vissticks bij de groente op de plaat. Bak nog 15 minuten af. 

Stap 6: Verdeel de winterse traybake over de borden en serveer.

Eet smakelijk!

Een verrassende lunch: broodje gezond met vissticks
Lees ook

Een verrassende lunch: broodje gezond met vissticks

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker Leven