Koken met Hugo!

Rijst met kip en cashewnoten en een spicy salade

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Rijst met kip en cashewnoten en een spicy salade
RTL

Kip cashew is een Chinees gerecht vol met heerlijke smaken. Hugo maakt hierbij een frisse en spicy salade met gemarineerde tofu en komkommer. Vers, smakelijk en gemakkelijk!

Kip cashew

  • Hoofdgerechtvoor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten 

Ingrediënten

Kip

  • 400 gr. kipfilet
  • 1 eetlepel maiszetmeel
  • Neutrale olie
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 4 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 3 paprika’s (2 rode + 1 gele)
  • 3 bosuien
  • 100 gr. ongezouten cashewnoten

Hoisinsaus

  • 1 eetlepel maiszetmeel
  • 2 eetlepels water
  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels hoisin
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 2 theelepels sesamolie

Bereidingswijze: 

Stap 1: Snijd de kip in plakken van 2 bij ½ cm. 

Stap 2: Meng de kip met 1 eetlepel maiszetmeel, 1 eetlepel neutrale olie, 2 eetlepels water en 1 eetlepel lichte sojasaus.

Stap 3: Pel de knoflook. Hak de gember en knoflook fijn.

Stap 4: Snijd de paprika’s in stukken van 1 bij 1 centimeter en snijd de bosui in stukken van 2 centimeter.

Stap 5: Meng alle ingrediënten voor de saus. 

Stap 6: Leng 1 eetlepel maiszetmeel aan met 2 eetlepels koud water.

Stap 7: Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de kip 30 tot 60 seconden. Doe dit in delen zodat er niet te veel kip in de pan zit. Haal uit de pan en doe in een kom.

Stap 8: Verhit wat extra olie in de pan en fruit hierin de knoflook en gember 30 tot 60 seconden. 

Stap 9: Voeg de paprika en bosui toe en bak 1 minuut.

Stap 10: Voeg het hoisinsausje toe en bind af met het aangelengde maiszetmeel. 

Stap 11: Laat zacht iets inkoken.

Stap 12: Voeg dan de cashewnoten en kip toe en verwarm nog 1 minuut.

Stap 13: Serveer de kip met (zilvervlies)rijst.

Gehakte salade met tofu en komkommer

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 10 minuten 

Ingrediënten

  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • ½-1 eetlepel crispy chili 
  • 1 theelepel sesamolie
  • 200 gr. stevige tofu
  • 1 komkommer
  • Zout
  • 1 bosui
  • 1 bosje koriander 

Bereidingswijze

Stap 1: Meng de sojasaus, rijstazijn en suiker in een grote kom tot de suiker is opgelost.

Stap 2: Voeg de crispy chili en sesamolie toe. 

Stap 3: Snijd de tofu in blokjes van 1x1 centimeter en voeg toe aan de kom.

Stap 4: Snijd de komkommer overlangs in vieren en snijd de zaadlijst eraf. Snijd de komkommer in blokjes van 1x1 centimeter en voeg toe aan de kom.

Stap 5: Meng alles. Laat de salade minstens 15 minuten staan zodat de smaken goed intrekken.

Stap 6: Hak de bosui in dunne ringen en de koriander (inclusief steeltjes) fijn.

Stap 7: Meng de bosui en koriander net voordat je de salade eet erdoorheen.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisReceptEigen Huis & Tuin Lekker Leven