ONDER DE SPAANSE ZON

Familie Jelies sluit terugkeer naar Nederland uit: 'Wij blijven hier'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRVFamilie Jelies sluit terugkeer naar Nederland uit: 'Wij blijven hier'
RTL

Voor kijkers van een 'Huis Vol' komen de emigratieplannen van de familie Jelies als donderslag bij heldere hemel. De familie gaat in Spanje wonen en is daardoor niet meer te zien in het programma. Gelukkig zijn ze binnenkort wel te zien in hun eigen spin-off én in de 'Veronica Superguide' doen ze alvast uit de doeken hoe hun nieuwe woonplaats tot nu toe bevalt.

"Je weet niet wat de toekomst brengt, ook qua studie en vrienden"

De familie geeft toe dat ze eigenlijk vooral de voordelen zien. "Ons terrein behelst 26000 vierkante meter, ondanks dat ons huis nu kleiner is dan we hadden in Tollenbeek. Hond Bella en de katten genieten ook volop van alle ruimte", zo concludeert moeder Janneke. "In Nederland waren we ook gelukkig met familie en vrienden, maar hier hebben we meer te tijd voor elkaar." Ook de kinderen hebben het helemaal naar hun zin. "Ze hebben nieuwe vrienden gemaakt en de mensen zijn hier echt hartverwarmend."

Wij spraken familie Kraan en familie Jelies, dat zie je in deze video:

Familie Jelies geëmotioneerd door Een Huis Vol-primeur: 'Doet wat met ons'
Lees ook

Familie Jelies geëmotioneerd door Een Huis Vol-primeur: 'Doet wat met ons'

Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. "In het begin heb je een vakantiegevoel, maar dat ebt weg." Het gezin heeft daarnaast ook al te maken gehad met de nodige tegenslagen. Zo hebben ze maanden zonder water gezeten, omdat ze in dit gebied de hoogste woning zijn en de waterdruk dat niet aankan tijdens de heetste periode van het jaar. "Ergens was het relativerend om elkaar in de veranda te wassen. Dat doe je niet in Tollenbeek! We hebben door tegenslagen de kleine dingen leren waarderen."

Janneke kijkt uit naar de uitzendingen van hun spin-off Een Huis Vol Emigreert, maar is ook wel een beetje bang voor de reacties die ze zullen krijgen. Bijvoorbeeld op het emotionele afscheid uit Tollenbeek. "Ik ben benieuwd hoe dat overkomt bij kijkers. Daarnaast maak ik me soms druk dat ik sinds de verhuizing een paar kilo ben aangekomen. Ik hoop niet dat mensen daar wat over gaan zeggen."

In de tussentijd genieten ze in ieder geval met volle teugen van de Spaanse zon en een terugkeer in Nederland zien ze dan ook niet zitten. "Nee, ik denk dat wij hier blijven", lacht Janneke. "Voor de kinderen - en vooral de meiden - is het een ander verhaal. Je weet niet wat de toekomst brengt, ook qua studie en vrienden. We gaan in ieder geval een caravan neerzetten in Nederland, zodat de kinderen niet afhankelijk zijn van anderen als ze een bezoekje willen brengen aan Nederland."

Lees meer over
Een Huis Vol