Dat werd GTSTijd

GTST-nieuws: deze twee personages maken hun terugkeer naar Meerdijk

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Jasper SuykGTST-nieuws: deze twee personages maken hun terugkeer naar Meerdijk
RTL

Fans van 'GTST' kunnen zich opmaken voor een opwindende rentree in hun geliefde soap. Het al drie maanden afwezige koppel Stefano en Merel, gespeeld door Bas Muijs (47) en Sophie Bouquet (21), staat op het punt terug te keren naar Meerdijk.

Oorspronkelijk zouden Stefano en Merel slechts een korte vakantie naar New York maken, maar door onverwachte omstandigheden bleven ze daar maandenlang. Stefano, die na een ernstig auto-ongeluk in een rolstoel belandde, kreeg de kans op behandeling in een gespecialiseerde kliniek voor dwarslaesies in Amerika.

Eerste soapromance van Nola krijgt pijnlijke twist in GTST
Lees ook

Eerste soapromance van Nola krijgt pijnlijke twist in GTST

Het is onduidelijk waarom Bas en Sophie, die begin januari voor het laatst in de soap te zien waren, zo lang afwezig bleven. Een woordvoerder van GTST heeft eerder wel gezegd dat acteurs soms tijdelijk worden uitgeschreven om andere verhaallijnen meer ruimte te geven. Dit kan verklaren waarom Stefano en Merel een tijdlang niet te zien waren in de soap.

Fans vragen zich af of Stefano bij zijn terugkeer naar Meerdijk nog steeds in een rolstoel zal zitten. In het echte leven is de kans op genezing klein, maar trouwe kijkers weten dat dit in GTST niks hoeft te betekenen. Personages zoals Ludo en Charlie, die eerder verlamd waren, hebben op wonderbaarlijke wijze hun mobiliteit teruggekregen. Daarom is het niet ondenkbaar dat Stefano ook zo'n transformatie zal doormaken.

Gedurende de tijd dat Stefano en Merel weg waren, is er veel veranderd in Meerdijk. Het huwelijk van Ludo en Janine staat op instorten, waardoor het in huize Sander niet bepaald gezellig is. Merels vader Julian heeft intussen de liefde gevonden bij Elisa, de voormalige fysiotherapeute van Stefano. Alleen lijkt Merels broer Steef te zijn gevallen voor de charmes van Naomi, de dochter van Elisa.

De GTST-aflevering waarin Stefano en Merel terugkeren is op maandag 8 april te zien op RTL 4. Kun je zo lang niet wachten? Deze aflevering is bij Videoland al te zien op maandag 1 april, Tweede Paasdag. 

Wist je trouwens dat Bas Muijs naast acteren ook hartstikke goed kan zingen? In Secret Duets verraste hij zangpartner Emma Heesters - en de rest van Nederland - met zijn zangkunsten:

Lees meer over
Bas MuijsSophie BouquetGTST