Van links, naar rechts, naar Oranje boven!

Feest in Parijs: koninklijk gezin danst met atleten op Links Rechts bij de Olympische Spelen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPFeest in Parijs: koninklijk gezin danst met atleten op Links Rechts bij de Olympische Spelen
RTL

De Olympische Spelen zijn losgebarsten in Parijs. Na een indrukwekkende openingsceremonie, is het grootste sportevenement van de wereld dan echt begonnen. Onder het toeziend oog van hooggeëerd bezoek, want ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Amalia en prinses Alexia zijn inmiddels gespot op de tribune én al dansend op 'Links Rechts' van Snollebollekes in het Olympisch dorp.

"Koninklijk uit de panty schieten"

'Koninklijk uit de panty schieten in Parijs!' schrijft Rob Kemps bij de beelden van het koningspaar en de prinsessen die samen met atleten van het hockey- en skateboardteam een feestje bouwen. 'Heerlijk, dit zijn ook gewoon mensen', klinkt het. En: 'Wie had dat ooit gedacht Rob? Willem-Alexander en Máxima die op jouw liedje dansen.' 

Je kunt de beelden hieronder zien: 

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen gaan los in het olympisch dorp.
Koning vermaakt zich kostelijk bij de Spelen in Parijs: 'Geen handen geven, wel hossen'
Lees ook

Koning vermaakt zich kostelijk bij de Spelen in Parijs: 'Geen handen geven, wel hossen'

Het koningspaar en de prinsessen waren zaterdag aanwezig bij de eerste groepswedstrijd op de Olympische Spelen van de Nederlandse hockeymannen tegen Zuid-Afrika. Voor dit duel begon, spraken de Oranjes hockeycoach Paul van Ass. Daarnaast bezocht het koninklijke gezin eerder deze dag dus het Olympisch dorp in Saint-Denis, het speciaal ingerichte gebied waar de olympiërs tijdens de Spelen verblijven. Daar ontmoetten ze enkele van de Nederlandse atleten.

Op de beelden vanuit Parijs is te zien hoe Willem-Alexander, Máxima, Amalia en Alexia het Nederlandse hockeyteam toejuichen in het Stade Yves-du-Manoir. Oranje won met 5-3 van het Zuid-Afrikaanse team en daarmee is de eerste winst op de Spelen binnen voor Nederland.

© ANP
© ANP
© ANP
© ANP
© Getty Images
© ANP

Ook Jan Smit is van de partij in Parijs met zijn zoon Senn. Ze liepen het koninklijk gezin voor aanvang van de wedstrijd tegen het lijf. De Oranjes poseerden voor een kiekje met de volkszanger en zijn zoon. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De koning, die als erelid is uitgenodigd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC), streek op donderdag al neer in Parijs. Máxima, Amalia en Alexia sloten een dag later, op vrijdag, aan - op tijd voor de openingsceremonie met de indrukwekkende comeback van Céline Dion. Ook Dick Schoof is als nieuwe minister-president aanwezig in Parijs.

Het koningspaar sprak de atleten voor de start moed in. 'Veel succes aan alle Olympiërs van TeamNL!' zo valt te lezen op de social media van het koningshuis. 'Jullie harde werk, toewijding en passie hebben jullie hier gebracht. Geniet met volle teugen en maak Nederland trots. Wij kijken uit naar spannende wedstrijden en bijzondere sportprestaties in Parijs.'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Voor het eerst in de geschiedenis was de openingsceremonie niet in een stadion, maar was het een botenparade met de atleten over de Seine. Maar wat eten de topsporters eigenlijk gedurende de Spelen en is dat een beetje goed geregeld? Fatima Moreira de Melo heeft antwoorden op deze vragen: 

Lees meer over
Koning Willem-AlexanderKoningin MáximaPrinses AmaliaPrinses AlexiaKoningshuisOlympische SpelenOlympische Spelen 2024