Vlinders in de buik

Geen vleeskeuring: nieuwe datingapp speciaal voor vegetariërs

Door Editie NL··Aangepast:
© VeganificGeen vleeskeuring: nieuwe datingapp speciaal voor vegetariërs
RTL

Liefde gaat door de maag. Dus als je als niet-vleeseter lekker aan het swipen bent en de potentiële liefde van je leven dol is op een biefstukje, kan dat een probleem zijn. Speciaal voor hen is er nu Veganific: een datingapp voor vegetariërs en veganisten.

De app is bedoeld voor singles die op zoek zijn naar een 'vega-minded' partner. Jorn de Vries, een van de bedenkers van de app, liet zich inspireren door een veganistische kennis. Hij had een relatie met iemand die niet veganistisch was. "Dat leidde tot onderlinge spanningen en uiteindelijk zelfs het einde van de relatie."

Vastgebonden in rioleringsbuis: Ruben werd ontvoerd in Colombia na Tinderdate
Lees ook

Vastgebonden in rioleringsbuis: Ruben werd ontvoerd in Colombia na Tinderdate

Volgens De Vries blijkt het voor veganisten en vegetariërs best een uitdaging te zijn om een gelijkgestemde partner te vinden. "Dat zette ons aan het denken."

Betaald lidmaatschap

Na onderzoek bleek dat nog veel meer veganisten en vegetariërs tegen hetzelfde probleem aanlopen. "Een ontmoetingsplatform voor vega-minded singles kan echt een oplossing bieden." Het idee voor Veganific was hiermee geboren. 

Singles kunnen kiezen voor een lidmaatschap van 1, 3 of 6 maanden. De app is niet goedkoop: je betaalt 19,95 euro voordat de zoektocht naar liefde start. Volgens De Vries is de app bewust niet goedkoop. "Wanneer iemand niet oprecht vegan-minded is, zal hij of zij niet zo snel een betaald lidmaatschap afsluiten."

Lees meer over
FlitsmeisterVeganismeApp