Stem laten horen

T-Mobile stopt als sponsor The Voice of Holland

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPT-Mobile stopt als sponsor The Voice of Holland
RTL

T-Mobile heeft de geldkraan dichtgedraaid en besloten vanwege alle commotie rondom 'The Voice of Holland' het programma niet langer te sponsoren. Dat laat het bedrijf weten aan RTL Boulevard.

Via een statement laat T-Mobile het volgende aan ons weten: 'Wij hebben besloten op basis van alle berichtgeving van de afgelopen 24 uur het sponsorschap van het huidige The Voice of Holland per direct stop te zetten. We keuren elke vorm van grensoverschrijdend gedrag af en nemen hier als bedrijf nadrukkelijk afstand van. Nogmaals ons medeleven gaat uit naar alle betrokkenen.'

RTL heeft 'alle begrip' voor het stoppen van T-Mobile als sponsor van The Voice of Holland. Dat laat een woordvoerder van de zender weten.

Aantijgingen The voice of Holland ook over de grens groot nieuws
Lees ook

Aantijgingen The voice of Holland ook over de grens groot nieuws

Zaterdag werd bekend dat RTL voorlopig stopt met het uitzenden van The Voice of Holland nadat bij de zender en producent ITV berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnen waren gekomen. RTL laat de aantijgingen onafhankelijk onderzoeken.

Inmiddels hebben al zo'n 40 vermeende slachtoffers zich gemeld en verzameld in een WhatsApp-groep.

Donderdag komt er een aflevering van het programma #BOOS waarin de aantijgingen uitgebreid worden behandeld. Al sinds het voorjaar zijn Tim Hofman en zijn collega's bezig met het onderzoek naar ongepast gedrag binnen The Voice en soortgelijke andere programma's. Ook de vrouw die aangifte heeft gedaan tegen jurylid Ali B is bekend bij de makers van het programma.

#BOOS ontving gisteren al een bekentenis en spijtbetuiging van bandleider Jeroen Rietbergen, die tevens de partner van Linda de Mol is. Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij The Voice per direct naast zich neer te leggen: "The Voice of Holland heeft laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van deze misstanden en heeft besloten tot een onafhankelijk onderzoek. In het kader daarvan wordt het programma tot nader order opgeschort."

Lees meer over
The Voice Of Holland