Nooit meer

Liesbeth wil nooit meer slechte seks: 'Doe mij maar een jongere latin lover'

Door Anne Broekman··Aangepast:
© Anne De RijkLiesbeth wil nooit meer slechte seks: 'Doe mij maar een jongere latin lover'
RTL

In deze wekelijkse rubriek vertellen mensen over iets dat zij 'nooit meer' willen meemaken, nooit meer willen doen of juist nooit meer willen laten. Deze week: Voor Liesbeth van Duijn (65) is fit en gezond zijn erg belangrijk. Ze is zelf goed in vorm en verwacht dit ook van haar vaak jongere minnaars. "Iedere kerel van boven de vijftig bleek impotent te zijn."

"Een jaar geleden ben ik naar Portugal vertrokken, in mijn cabrio met mijn twee katten op de achterbank. Die stap kwam vrij impulsief, het is niet zo dat ik hier altijd van droomde. Twee jaar geleden zocht ik een vriend op in Portugal. Ik vond het er heerlijk. De zon, het eten, de mooie dorpjes, en het viel me op dat de mensen er relaxed en aardig zijn. Ik oriënteerde me op huizen, en toen bleek dat die nog erg betaalbaar zijn in de streek die ik op het oog had."

Twee leuke meneren

"Momenteel laat ik een fijn huis bouwen, ik woon nu tijdelijk in een appartement in een gezellige winkelstraat. Toen ik hierheen vertrok dacht ik dat ik single zou blijven. In Nederland was ik niemand tegengekomen, waarom hier dan wel? Daar denk ik inmiddels anders over. Ik heb binnen een jaar al twee leuke meneren leren kennen. Ze zijn een stuk jonger dan ik, en de seks is beduidend beter dan met de oudere mannen met wie ik in Nederland het bed deelde."

Shanti wil nooit meer seks zonder liefde: 'Mijn lichaam is een tempel'
Lees ook

Shanti wil nooit meer seks zonder liefde: 'Mijn lichaam is een tempel'

"In Nederland kon ik geen fitte man vinden. Iedere kerel boven de vijftig bleek impotent te zijn. Veel mannen denken alleen maar aan hun werk en de hypotheek betalen, en vergeten daarbij om zichzelf goed te verzorgen en in shape te blijven met gezonde voeding en sport. Zelf zit ik nog hartstikke goed in mijn vel, ook omdat dit als orthomoleculair therapeut mijn vak is.

Gezond eten is de sleutel naar je goed voelen, daarvan ben ik overtuigd. Voeding heeft op alles invloed, ook op je hormonen en neurotransmitters. Je hoeft op latere leeftijd helemaal niet impotent, lusteloos of te zwaar te zijn, als je maar gezond leeft. Dat doe ik, en dat verwacht ik ook van mijn partner."

Fitter dan menig vijftiger

"De Portugese zon doet mij goed. Ik straal en word vaak jaren jonger geschat. Hierdoor trek ik ook jongere mannen aan. In Nederland kijken mannen veel meer naar het cijfer. Ooit datete ik een man die dacht dat ik vijf jaar jonger was dan hij. Toen hij erachter kwam dat ik juist twee jaar ouder ben, was het ineens over en uit tussen ons. Veel mannen zoeken een vrouw van minstens tien jaar jonger. Ik ben vaak op mijn leeftijd afgewezen, ook op Tinder. Terwijl ik fitter ben dan menig vijftiger."

"In Portugal is het voor mij helemaal niet moeilijk om een jongere man te krijgen. Mijn eerste minnaar hier was twintig jaar jonger dan ik en momenteel ga ik om met een leuke man die tien jaar jonger is. Naar mijn mening zijn ze beter in bed dan de gemiddelde Nederlandse man. Ze heten niet voor niets latin lovers. Ik vind ze hoffelijker, attenter en meer gericht op het genot van de ander in plaats van op hun eigen pleziertje. Dat vind ik een verademing.

Daardoor weet ik: ik neem nooit meer genoegen met slechte seks. Daaronder versta ik mannen die impotent zijn of bij wie de penis niet goed stijf blijft. Ik had een keer een date die enthousiast riep: 'Mijn ochtenderectie doet het weer!' Dan hoeft het voor mij al niet meer."

"Zielloze seks zoek ik niet, met vlinders in je buik gaat alles makkelijker."

"Goede seks heb ik met iemand die ik fysiek aantrekkelijk vind, met een gezond lijf. Het is belangrijk dat ik voel dat hij mij ook mooi en sexy vindt, dus dat zijn ding overeind staat als hij mij ontbloot ziet. Dat is leuk, voelen dat je begeerd wordt. Een minnaar moet attent zijn, letten op mijn wensen en simpelweg weten hoe het werkt.

Overigens ben ik niet van de onenightstands. 'Ik kom wel even langs', kreeg ik vaak te horen van mannen. Nou nee. Ik moet wel om iemand geven om er seks mee te hebben.  Zielloze seks zoek ik niet, met vlinders in je buik gaat alles makkelijker."

"Misschien zit er wel iets meer in met de man met wie ik nu date. Vroeger heb ik in de werving en selectie gezeten, dus ik heb een goede mensenkennis. Hij is slim, actief en ondernemend, dat zoek ik in een partner. En hij heeft grote spierballen en stevige dijen, ook mooi.

Er is wel een verschil met vroeger. Toen liep ik vaak achter een man aan, maar dat doe ik niet meer. Ik laat hen jagen. Ik heb ook helemaal geen man nodig, want ik red me prima alleen en ben financieel onafhankelijk."

Deur op een kier

"Het is leuk om een maatje te hebben, dat wel. Dus ik zet de deur zeker op een kier voor deze man, wie weet waar het toe leidt.

In Nederland heb ik weinig familie meer. Voorlopig blijf ik lekker hier, mijn nieuwe huis is waarschijnlijk over een maand af. Ik hoop andere zestigplussers te inspireren om lekker gezond te leven en te kiezen voor zichzelf. Een mooi leven creëer je zelf."

Wil je geen aflevering van deze rubriek missen? Klik dan op de Nooit Meer-tag hieronder en vervolgens linksboven op 'Volgen'.

Nooit meer? 

Wil jij ook je verhaal kwijt en vertellen wat je 'nooit meer' wil meemaken, doen of juist laten? We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Mail ons op weekendmagazine@rtl.nl

Lees meer over
Nooit meerSeksRelatieGezond levenManVrouw