Liefdesles

'Date nummer twee was in het ziekenhuis'

Door Hanneke Mijnster··Aangepast:
© Annet van der Ende'Date nummer twee was in het ziekenhuis'
RTL

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. De liefde kwam Monique (25) niet aanwaaien, maar gelukkig was het met Rob (29) wel wederzijds. Na een onverhoopte date in het ziekenhuis zijn ze nu al zes jaar bij elkaar.

“Ik lag met griep op bed en verveelde me enorm. Voor een vleugje tijdverdrijf slingerde ik Tinder maar weer eens aan. Niet lang daarna matchte ik met een vrolijke kok: Rob. Hij was op vakantie en dus hadden we ineens allebei veel tijd om te chatten. We bleken allebei een horeca-opleiding te volgen en hadden eigenlijk meteen al de grootste lol. 

Toch duurde het nog een paar weken voordat we elkaar zouden ontmoeten. Wat nou als ‘ie een catfish was? Iemand met wie je heel leuk kletst, maar in werkelijkheid een oude man is met heel andere plannen? Rob bleek gelukkig net zo voorzichtig als ik. Onze eerste date was in Eindhoven. Toen hij kwam aanlopen was ik opgelucht. Dit was precies de jongen die ik verwachtte en herkende van de foto’s. Zijn uitstraling was vriendelijk en eerlijk gezegd was ik vooral verrast dat hij ook daadwerkelijk gekomen was. Je weet immers maar nooit met online daten." 

François: 'Op datingsites lieg ik er structureel tien jaar af'
Lees ook

François: 'Op datingsites lieg ik er structureel tien jaar af'

Voorzichtig kusje

"Twee drankjes op het terras verder kletsten we nog steeds even gezellig. Rob vertelde meteen dat hij wat beperkingen heeft, die je niet meteen ziet. Door zuurstofgebrek bij de geboorte is zijn korte termijngeheugen aangetast en daardoor vergeet hij nogal eens dingen. Ik merkte er toen nog niet veel van, maar vond het wel een goed teken dat hij het meteen op de eerste date benoemde. Dat geeft toch vertrouwen. Na een voorzichtig kusje gingen we allebei weer naar huis en verheugde ik me al op de volgende date. 

Door stages en roosters en weet ik wat allemaal, duurde het uiteindelijk nog twee weken voordat we weer konden afspreken. Maar goed, op zaterdagavond zouden we elkaar dan eindelijk weer zien. Bij Rob thuis, want zijn ouders waren op vakantie. Geen gekkigheid, gewoon relaxen was het plan. 

Nou niet dus."

Teleurgesteld

"De vrijdagavond ervoor werd ik namelijk met spoed opgenomen in het ziekenhuis, met een klaplong. Vervelend natuurlijk, maar dat ik m’n date moest afzeggen vond ik véél erger. Ik stuurde Rob een appje en hij reageerde heel lief. ‘Herstel eerst, die date komt later wel’ schreef hij. Toen hij klaar was met werken, belde hij en ik bleef maar sorry zeggen. Weer reageerde hij begripvol en ik merkte dat ik het fijn vond om met hem te kletsen. 

De volgende dag zaten mijn ouders en broer aan mijn bed en ik kon niet ophouden met praten over Rob. Ik was zo teleurgesteld dat ik onze date nu moest missen, en ergens ook wel bang dat het er misschien niet meer van zou komen. 

Dat liet mijn moeder dus niet gebeuren. Ze appte Rob en nodigde hem uit om naar het ziekenhuis te komen. ‘Maar ik heb geen vervoer!’ sputterde hij nog. Geen punt vond ze, dus ze haalde hem op. Zat Rob daar, met mijn ouders en mijn broertje in de auto, op weg naar date twee. In het ziekenhuis. Ik was ontzettend blij om hem te zien. Zo lief en ik wist ook meteen dat het wel goed zat met hem. Achteraf kunnen we er zeker om lachen. Volgens m’n vader hadden we toen al verkering, want ik had alleen maar oog voor hem. En ook al lag ik daar in m’n oncharmante ziekenhuisschortje en met een drain in mijn lijf, we hebben toch even stiekem gekust in het ziekenhuisbed. Ik voelde me onzeker, maar Rob stelde me gerust. Ja, hij heeft aan iedereen laten zien dat hij er voor me is, daar in het ziekenhuis."

Leugens krijgen geen kans

"Inmiddels zijn we al zes jaar samen en wonen we sinds een jaar samen onder één dak. Eerst ging Rob op zichzelf wonen en langzaamaan bleef ik steeds vaker bij hem. Het is fijn dat we alles rustig aan doen, nou ja, sinds die spontane ‘meet the family’ op date 2 dan. We hebben de afgelopen jaren maar hooguit twee keer ruzie gehad. En dat terwijl het niet de makkelijkste tijd was. Ik heb nog twee keer een klaplong gekregen, mijn ouders zijn gescheiden en ik kreeg corona. Daar ben ik flink depri van geworden, maar Rob weet me altijd weer te troosten. Zelfs wanneer ik me verdrietig in de slaapkamer opsluit, blijft hij net zo lang op de trap zitten totdat ik weer met hem praat en hij me kan troosten. Rob is echt een goede prater en dat leer ik nu ook van hem. Leugens krijgen bij ons geen kans, want we respecteren elkaar. Ik vind het al lastig als ik in het geheim een verjaardagscadeau voor hem heb gekocht. We hoeven het niet altijd eens te zijn, maar we willen wel altijd naar elkaar luisteren. En wat is er nu liefdevoller dan dat?”

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.

Lees meer over
LiefdeslesDaten