Op de kaart

Welke landen versoepelen hun corona-maatregelen? Bekijk het hier

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP / RTL NieuwsWelke landen versoepelen hun corona-maatregelen? Bekijk het hier
RTL

De corona-epidemie zwakt wat af, en heel voorzichtig durven landen al na te denken over het versoepelen van de maatregelen. Zo werkt de Nederlandse regering aan een plan voor ná 28 april, om uit te werken wat wanneer weer open kan. Hoe gaat dat in de rest van Europa?

Andere landen gaan verder dan wij met het versoepelen van de maatregelen: in Denemarken mogen kinderen vanaf morgen weer naar school, in Noorwegen mag dat volgende week.

Het valt op dat veel landen die in het begin strenge maatregelen troffen, daar nu een beetje op terugkomen. Zo gold in Spanje een strenge lockdown, maar deze week mogen sommige werknemers in bijvoorbeeld fabrieken weer aan het werk. Ook in Italië, waar alleen essentiële winkels nog open mochten, zijn onder andere boekwinkels en kinderkledingwinkels weer geopend.

Overigens zijn de maatregelen in beide landen nog steeds strenger dan in Nederland.

Bekijk de kaart

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

In onze buurlanden gelden de maatregelen in elk geval tot eind april of mei, maar het zit er dik in dat deze nog verlengd zullen worden. In alle landen geldt dat de maatregelen heel geleidelijk worden versoepeld. Mocht het aantal besmettingen toch weer te snel toenemen, dan kunnen ze weer opnieuw worden ingesteld.

In Oostenrijk gaat dat bijvoorbeeld met tussenpozen van twee weken: eerst gaan kleine winkels open, over twee weken volgen parken, weer twee weken later mogen grotere winkels ook open. Bij elke stap wordt gekeken of de epidemie genoeg is ingedamd.

Lees meer over
RIVMCoronavirusItaliëSpanjeDenemarkenOostenrijk