Olympisch dorp

Strenger regime Nederlandse sporters in Tokio: geen lounge en trainingszaal meer

Door Matthijs Voortman en Ischa Gerrits··Aangepast:
Strenger regime Nederlandse sporters in Tokio: geen lounge en trainingszaal meer
RTL

TeamNL heeft de coronamaatregelen in het olympisch dorp aangescherpt. Waar de sporters in de eerste dagen nog gebruik konden maken van bijvoorbeeld een zaal om te relaxen, is die nu verwijderd. Ook de indoor trainingsruimte is nu beperkt te gebruiken.

Ook adviseert TeamNL de sporters vooral niet de lift te gebruiken. Als de lift toch wordt genomen, dan maar met vier personen erin, en liefst alleen met je eigen sport. Dat zegt onder meer Hessel Evertse, technisch directeur van de roeibond. Een andere bron binnen het olympisch dorp bevestigt dit aan RTL Nieuws. 

Chef de mission Pieter van den Hoogenband gaf voor de Spelen aan dat de lounge voor de sporters dit keer belangrijker was dan ooit. "Een plek waar de sporters zich rustig kunnen terugtrekken en even kunnen chillen." Door de scherpere maatregelen zijn de sporters gebonden aan hun kamer.

Tennissers positief 

Gisteren werd tennisser Jean-Julien Rojer als zesde lid van TeamNL positief getest. De hele tennisploeg trok zich vervolgens terug uit de competitie.

Tamaëla werd 'van bed gelicht' en zag Rojer 'afgevoerd' worden
Lees ook

Tamaëla werd 'van bed gelicht' en zag Rojer 'afgevoerd' worden

Eerder al waren roeier Finn Florijn, roeicoach Josy Verdonkschot, skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink en nog een staflid van de roeiploeg positief. Zij moesten allen in quarantaine.

De roeiploeg moest zich ook op de roeibaan al houden aan extra maatregelen, omdat er drie mensen positief werden getest binnen de ploeg. Ze mogen geen gebruik meer maken van de algemene faciliteiten zoals de eetzaal, de wc's en het vervoer naar de roeibaan.

Sporters in Tokio: 'Liftknopjes mogen we niet aanraken'
Lees meer over
Olympische Spelen 2021CoronavirusJapan