Klassieker

Feyenoord maakt het nog erger voor Ajax: gestaakte wedstrijd eindigt in 0-4

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPFeyenoord maakt het nog erger voor Ajax: gestaakte wedstrijd eindigt in 0-4
RTL

Feyenoord heeft met 0-4 gewonnen van Ajax. De wedstrijd werd hervat in de 55ste minuut, nadat die zondag was gestaakt vanwege vuurwerk op het veld. Santiago Giménez maakte het vierde doelpunt voor de landskampioen uit Rotterdam in een lege Johan Cruijff ArenA. Beide ploegen stonden zo'n 4 minuten op het veld toen de Mexicaan scoorde.

Santiago Giménez (9de en 18de minuut) en Igor Paixao (37ste minuut) scoorden zondag in de hoofdstad, voordat fans van Ajax voor de tweede keer vuurwerk op het veld hadden gegooid.

Ajax staat na de nederlaag op de veertiende plaats van de eredivisie. Feyenoord klom naar de derde plaats, met 1 punt minder dan PSV en AZ, die een duel minder dan de Rotterdammers hebben gespeeld

Ajax - Feyenoord bij stand van 0-3 tijdelijk gestaakt

Een klein uur voordat Ajax en Feyenoord het duel weer hervatten, maakte voorzitter Pier Eringa van de raad van commissarissen bekend dat hij per direct is afgetreden. Dat deed hij op verzoek van de nieuwe bestuursraad van de club uit Amsterdam, die vorige week werd geïnstalleerd.

Ajax ontsloeg zondag al directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

De politie heeft vanmiddag rondom de wedstrijd elf aanhoudingen verricht. Tien mensen werden opgepakt omdat zij een bivakmuts bij zich hadden, één persoon omdat die nog gezocht werd voor een ander strafbaar feit.

Het gebied rond de ArenA was aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Daardoor kon de politie iedereen preventief fouilleren en controleren op het bezit van bijvoorbeeld vuurwerk of wapens. Hoewel het vervolg van het duel zonder publiek was, verzamelden zich toch groepjes supporters rond het stadion.