Protesten tegen regering

Israël meldt opnieuw dode gijzelaars in Gazastrook, mogelijk door eigen vuur

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Editorial / APIsraël meldt opnieuw dode gijzelaars in Gazastrook, mogelijk door eigen vuur
RTL

Israël meldt dat nog meer gegijzelden in de Gazastrook zijn overleden. Het gaat om drie Israëliërs en een Israëliër met ook de Britse nationaliteit. De stoffelijke overschotten bevinden zich nog in handen van Hamas, beweren de Israëlische strijdkrachten.

De vier behoorden tot de groep Israëliërs en buitenlanders die Hamas bij de aanval van 7 oktober op Israël ontvoerde naar Gaza. 

De vier zouden enkele maanden geleden al om het leven zijn gekomen tijdens aanvallen van het Israëlische leger in Khan Younis in de Gazastrook. De precieze omstandigheden worden onderzocht. Drie van de vier waren eerder nog levend te zien in videobeelden die Hamas openbaar had gemaakt.

VN: ruim helft gebouwen Gaza verwoest of beschadigd
Lees ook

VN: ruim helft gebouwen Gaza verwoest of beschadigd

Van de ongeveer 250 mensen die tijdens de aanval van Hamas werden ontvoerd, worden er nog steeds 120 gegijzeld in Gaza, van wie er zeker 43 niet meer in leven zijn, volgens het leger. 

Het Israëlische leger baseert zich hierbij op getuigenverklaringen en op via andere manieren verkregen informatie. Gevreesd wordt echter dat de meerderheid van de gijzelaars niet meer in leven is. In Israël neemt de kritiek op de regering-Netanyahu toe, al sinds 7 oktober wordt er bijna iedere dag gedemonstreerd tegen de aanpak. Afgelopen zaterdag waren daarbij nog tienduizenden mensen op de been in Tel Aviv. 

In de Gazastrook zijn sinds 7 oktober door Israëlische aanvallen volgens de Palestijnse autoriteiten ruim 36.000 mensen gedood. 

Lees meer over
HamasOorlog tussen Hamas en IsraëlIsraëlPalestijnse gebieden