Adoptie

Verpleegkundige adopteert baby die ze op de intensive care verzorgde

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Angela FarnanVerpleegkundige adopteert baby die ze op de intensive care verzorgde
RTL

Wanneer verpleegkundige Angela Farnan hoort dat de baby voor wie ze op de intensive care zorgt een tijdelijk pleeggezin nodig heeft, twijfelt ze geen moment en neemt de baby in huis. Na een emotioneel verzoek van de biologische moeder heeft ze de baby nu zelfs geadopteerd.

Baby Blaze is pas drie dagen oud wanneer hij geopereerd moet worden aan de zeldzame hartafwijking hypoplastisch linkerhartsyndroom. Na de operatie moet Blaze in het ziekenhuis in de Amerikaanse staat Illinois blijven.

Tijdelijk

Met zes maanden moet Blaze een tweede operatie ondergaan. Omdat zijn biologische familie in de tussentijd niet in staat is hem weer in huis te nemen en voor hem te zorgen, neemt zuster Angela Farnan de baby tijdelijk in huis.

Wat houdt het syndroom in?

Het hypoplastisch linkerhartsyndroom (HLHS) is een 'bouwfout' in het hart. De linkerhelft van het hart en de grote lichaamsslagader (aorta) zijn niet volgroeid, waardoor het hart niet genoeg zuurstofrijk bloed naar het lichaam kan pompen. Als het niet behandeld wordt, is het syndroom dodelijk. 

Bron: Hartstichting

Als de tweede operatie achter de rug is, doet de moeder van Blaze een emotioneel verzoek aan Angela. Wil zij haar zoon adopteren? "Absoluut", zeiden Angela en haar man, zonder ook maar te overleggen over de beslissing.

"Ze huilde en zei: 'Ik wil niet dat mensen mij een slechte moeder vinden'. Ik zei dat ze de beste beslissing nam die een moeder kan nemen en er was geen enkele twijfel dat ze niet van Blaze houdt", zegt ze tegen ABC News. "Het was een van de beste dagen van ons leven."

Baby Blaze.© Angela Farnan
Baby Blaze.

Angela en haar man Rick zijn nu de trotse ouders van Blaze, die volgens zijn moeder een lieve persoonlijkheid heeft en dol is op dansen op het nummer 'Baby Shark'. "Hij heeft ons leven verrijkt. Hij zit vol blijdschap."

Lees meer over
BabyHart- en vaatziektenAdoptieKindVerenigde Staten