'Mooiste cadeau'

DNA-test als kerstcadeau: Amerikaan heeft na 50 jaar 'echte' familie terug

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© CNNDNA-test als kerstcadeau: Amerikaan heeft na 50 jaar 'echte' familie terug
RTL

Vijftig jaar geleden werd Doug Nelson geadopteerd in een ziekenhuis in de staat Alaska. Nu heeft hij zijn biologische familie terug. Hij is dolgelukkig, zeker omdat duidelijk is geworden dat zijn zussen en zijn broer ook naar hém zochten.

Dougs adoptiemoeder overleed een paar jaar geleden. Sindsdien vroeg hij zich af waar hij vandaag kwam en of er misschien ziektes in de familie zitten. Zijn vriendin gaf hem daarom voor kerst een DNA-test. "Ik heb al mooie cadeaus gekregen van haar, maar dit is wel het beste", vertelt hij aan de lokale zender KLEW.

Verpleegkundige adopteert baby die tijdens vijf maanden in ziekenhuis nooit bezoek kreeg
Lees ook

Verpleegkundige adopteert baby die tijdens vijf maanden in ziekenhuis nooit bezoek kreeg

Die test was afkomstig van een site die gegevens bewaart, en zo familieleden met elkaar in contact brengt. En dat bleek een succes: de test wees naar twee vrouwen die familie zouden zijn. 

Doug als baby in 1969.© CNN
Doug als baby in 1969.

Het bleek om zijn zussen te gaan, die ook nog eens naar hém zochten. Via een berichtje op Facebook kwamen ze met elkaar in contact.

Het kwam tot een ontmoeting. Zus Sandie kan het nog steeds niet geloven. "Hoe kan het dat we hier ons hele leven al op wachten en dan plots, ineens is hij er?"

Thuis mishandeld

Zijn broer en zussen hebben geen makkelijk leven achter de rug, vertellen ze. Thuis werden ze mishandeld. "We zijn geslagen, we hebben pijn gekend. Het was vreselijk", zegt zijn broer. Ze zijn blij dat Doug dat niet heeft hoeven meemaken.

Voor nu zijn ze vooral blij dat ze elkaar hebben leren kennen. Er is veel verloren tijd in te halen. "Het is alsof een puzzelstukje op zijn plaats valt." De biologische moeder van Doug leeft nog, maar ze wilde niet bij de ontmoeting zijn.

Lees meer over
AdoptieVerenigde Staten