Offensief Turkije

Syrië stuurt leger naar noorden om Turken terug te dringen

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© EPASyrië stuurt leger naar noorden om Turken terug te dringen
RTL

Syrië stuurt militairen naar het noordoosten om het Turkse leger terug te dringen. Dat melden Syrische staatsmedia. De regering in Damascus wil de 'Turkse agressie tegengaan'. 

Details over de legerinzet zijn niet bekendgemaakt door de Syrische regering.

Gevechten in grenssteden

Het Turkse leger trok de regio woensdag binnen om de Koerdische militie YPG daar weg te jagen. Sindsdien zijn tientallen mensen omgekomen en zijn gevechten uitgebroken in een aantal grenssteden.

Gevangenenkamp in Noord-Syrië beschoten: '800 IS-leden ontsnapt'
Lees ook

Gevangenenkamp in Noord-Syrië beschoten: '800 IS-leden ontsnapt'

Volgens de VN is het aantal mensen dat in Noord-Syrië op de vlucht is geslagen na de inval van Turkije opgelopen naar 130.000. Daar blijft het waarschijnlijk niet bij. De VN vreest dat nog eens 400.000 mensen de komende tijd huis en haard moeten verlaten.

Vijfde dag

Ondertussen gaan de aanvallen van het Turkse leger gewoon door. Het bestookt voor de vijfde dag achtereen verschillende stellingen van Koerdische milities in het noorden van Syrië.

Het Turkse leger zou inmiddels grote delen van de grensplaats Suluk in handen hebben. De Koerdische autoriteiten melden dat ze 76 strijders hebben verloren. Turkije zelf komt met een veel hoger aantal: het land zegt dat er tot nu toe bijna 500 Koerdische strijders zijn gedood.

Lees meer over
Recep Tayyip ErdoganSyriëTurkije