Covid-19

WHO is bezorgd over opduiken coronavirus zonder duidelijke oorzaak

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPWHO is bezorgd over opduiken coronavirus zonder duidelijke oorzaak
RTL

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft haar zorgen uitgesproken over het nieuwe coronavirus dat soms buiten China opduikt zonder dat duidelijk is hoe dat precies kan. Er zijn dan bijvoorbeeld geen aanwijzingen dat degene die besmet is, contact had met iemand die het virus al bij zich droeg.

"Hoewel het totaal aantal gevallen van Covid-19 buiten China betrekkelijk klein blijft, zijn we bezorgd over het aantal gevallen zonder duidelijk epidemiologisch verband, zoals een reisverleden naar China of contact met een bevestigd geval", zei WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus tijdens een persconferentie.

Hij is ook bezorgd over het aantal besmettingen in Iran. Daar zijn inmiddels achttien gevallen bekend en vier mensen zijn er overleden aan de gevolgen van het virus.

Angst voor coronavirus: helft minder gasten in Chinees restaurant van Vivien
Lees ook

Angst voor coronavirus: helft minder gasten in Chinees restaurant van Vivien

16 nieuwe gevallen in Italië

In het noorden van Italië zijn op één dag 16 nieuwe gevallen van het coronavirus vastgesteld. Het gaat om 14 mensen in de regio Lombardije en 2 mensen in het naastgelegen Veneto. Onder hen zijn vijf artsen.

Het nieuwe coronavirus is in Italië eerder al bij zeker 3 mensen vastgesteld. Dat was in Rome.

De angst voor het coronavirus lijkt ook de Chinese restaurants in Nederland te treffen. Vivien Shum laat weten dat het aantal gasten in haar Chinese restaurant is gehalveerd. "Het is discriminatie."
Lees meer over
WHOCovid-19CoronavirusGezondheidVirusziekteItalië