Meerdere slachtoffers

Programma staatsbezoek Indonesië aangepast na dodelijk bootongeluk

Door Laura Veneman··Aangepast:
© ANPProgramma staatsbezoek Indonesië aangepast na dodelijk bootongeluk
RTL

Het staatsbezoek dat de koning en koningin aan Indonesië brengen wordt aangepast in verband met een dodelijk bootongeluk. Het ongeluk gebeurde tijdens voorbereidingen van het staatsbezoek. Er zijn meerdere slachtoffers gevallen.

Het bootongeluk gebeurde bij het Nationaal Park Sebangau op het eiland Kalimantan. Twee boten raakten erbij betrokken. Minstens twee mensen zijn om het leven gekomen en meerdere mensen worden nog vermist. Aan boord waren ook functionarissen van de Nederlandse ambassade.

Eén van hen raakte lichtgewond. Dat liet het Indonesische ministerie van Binnenlandse Zaken weten.

Dodelijk ongeval bij proefvaart koninklijk bezoek Indonesië
Lees ook

Dodelijk ongeval bij proefvaart koninklijk bezoek Indonesië

'Versoberd programma'

De RVD laat weten dat het koningspaar 'uit respect voor de nabestaanden van de slachtoffers' het programma gaat versoberen. "Het koninklijk paar is geschokt en leeft intens mee met nabestaanden van de slachtoffers en gewonden", aldus de RVD. Wat de aanpassingen van het programma zullen zijn, wordt morgen bekendgemaakt.

Het staatsbezoek aan Indonesië begint officieel morgen en duurt tot en met vrijdag. Aankomende donderdag zouden koning Willem-Alexander en koningin Máxima het park ook per boot bezoeken.

Het park is ongeveer zo groot als de provincie Gelderland en Utrecht samen. In het park leeft de grootste orang-oetanpopulatie ter wereld: tussen de 6500 en 9000 dieren.

Vandaag kwamen de koning en koningin aan in Indonesië

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Koning Willem-AlexanderKoningin MáximaJoko WidodoStaatsbezoekenStaatsbezoek IndonesiëIndonesië