Beperkte voorraad

'Ook Duitsland overweegt tweede inenting coronavaccin uit te stellen'

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© AFP'Ook Duitsland overweegt tweede inenting coronavaccin uit te stellen'
RTL

Het Duitse ministerie van Volksgezondheid kijkt naar de mogelijkheid om mensen hun tweede inenting van een coronavaccin later te geven. Door een tweede prik uit te stellen, kunnen meer mensen worden ingeënt met de beperkte vaccinvoorraad.

Dat bericht persbureau Reuters op basis van een intern overheidsdocument. Het ministerie heeft een onafhankelijke commissie gevraagd om advies over de kwestie.

Pfizer-vaccin

Duitsland vaccineert inwoners momenteel met een middel van BioNTech en Pfizer. Dat moet twee keer worden toegediend om maximale bescherming te bieden. De commissie moet zich uitspreken over de vraag of die tweede inenting langer dan 42 dagen op zich mag laten wachten.

Nederlandse hoogleraar: uitstel tweede dosis Pfizer-vaccin risicovol
Lees ook

Nederlandse hoogleraar: uitstel tweede dosis Pfizer-vaccin risicovol

Het Verenigd Koninkrijk besloot eerder al dat de tweede inenting langer op zich mag laten wachten. De maximale wachttijd zou 21 dagen worden, maar dat is bijgesteld naar twaalf weken. Zo kunnen meer mensen hun eerste prik krijgen. Die levert volgens de Britse gezondheidsautoriteiten ook bescherming op tegen het virus. Experts zijn verdeeld over die aanpak.

Onvrede over vaccinatiebeleid

In de Duitse politiek groeit de onvrede over het vaccinatiebeleid van de regering. Critici morren dat te weinig doses zijn ingekocht van het middel van BioNTech/Pfizer, het enige coronavaccin dat momenteel is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

Duitsland heeft sinds eind december zo'n 239.000 mensen ingeënt.

Bekijk ook: Zes vragen voor de snelste vaccinproducent Pfizer

Kan het Pfizer-vaccin mutaties van corona aan? Waarom is het zo duur? Hoe zit het met de bijwerkingen? Het zijn maar een paar van de vragen die we stelden aan de medisch directeur van Pfizer Nederland. Dit zijn zijn antwoorden.
Lees meer over
CoronavaccinCoronavirusCovid-19VaccinatieDuitsland