Schadevergoeding

Familie bij arrestatie omgekomen George Floyd krijgt 27 miljoen

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© AFPFamilie bij arrestatie omgekomen George Floyd krijgt 27 miljoen
RTL

De familie van de bij een arrestatie omgekomen George Floyd krijgt 27 miljoen dollar van de Amerikaanse stad Minneapolis (Minnesota), waar het beruchte dodelijke incident vorig jaar mei gebeurde. De hele gemeenteraad stemde in met de schikking in een rechtszaak die was aangespannen door de nabestaanden.

De zwarte Floyd werd gearresteerd omdat hij een vals biljet van 20 dollar zou hebben gebruikt. Hij werd door meerdere agenten tegen de grond gedrukt.

Vonnis eind april

Floyd overleed toen de witte agent Derek Chauvin langdurig met zijn knie op diens nek drukte. Zijn dood leidde wereldwijd tot een heropleving van de Black Lives Matter-protesten tegen politiegeweld en racisme.

Minneapolis zet zich schrap voor rechtszaak over dood George Floyd
Lees ook

Minneapolis zet zich schrap voor rechtszaak over dood George Floyd

Het proces tegen de 44-jarige Chauvin begon eerder deze week. Het vonnis wordt eind april verwacht. Het proces tegen drie andere agenten, verdacht van medeplichtigheid, begint op 23 augustus.

De eerste dagen van de zaak tegen Chauvin gingen gepaard met veel emotie, zoals hier te zien is:

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Lees meer over
George FloydPolitiegeweldRechtszaakSchadevergoedingVerenigde Staten