Verwoesting

Negen doden bij Russische raketaanval op appartementencomplex Dnipro

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© APNegen doden bij Russische raketaanval op appartementencomplex Dnipro
RTL

Bij een Russische raketaanval op de stad Dnipro is een appartementencomplex geraakt. Volgens de gouverneur van de regio zijn negen mensen om het leven gekomen. Ook zijn er meer dan zestig gewonden gevallen, onder wie twaalf kinderen.

"De wereld moet het kwaad stoppen. Het opruimen van puin in Dnipro gaat door", reageert de Oekraïense president Volodimir Zelenski op Twitter. "We zullen iedereen vinden die betrokken is bij terreur. Iedereen zal verantwoordelijkheid dragen", waarschuwt hij Rusland.

Volgens het kantoor van president Zelenski zijn er al tientallen mensen gered uit de puinhopen van het gebouw. De hulpdiensten zijn massaal ter plekke om nog meer mensen te redden, zoals te zien is op onderstaande beelden.

Explosies in Kiev

Ook elders in het land zijn er Russische raketaanvallen geweest. Zowel in Charkov in het oosten als in Lviv in het westen zijn er aanvallen uitgevoerd op de energie-infrastructuur, melden de lokale autoriteiten. In Lviv waarschuwen de autoriteiten voor onderbrekingen in de levering van water en elektriciteit.

In de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn explosies te horen. Eerder op de dag werd ook in die stad al belangrijke infrastructuur verwoest en raakten meerdere gebouwen beschadigd.

Lees meer over
Oekraïne