25 gewonden

Bekende Russische militaire blogger dood door explosie Sint-Petersburg

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© Telegram @VladlentatarskybooksBekende Russische militaire blogger dood door explosie Sint-Petersburg
RTL

Bij een explosie in een café in Sint-Petersburg is een bekende Russische militaire blogger om het leven gekomen. Vermoedelijk is er een bom afgegaan, waardoor zeker 25 mensen gewond raakten. 19 gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

De pro-Kremlinblogger Vladlen Tatarski heeft zich meerdere keren achter de Russische invasie in Oekraïne opgesteld. Het is niet duidelijk of hij ook het doelwit van de explosie was. De dood van de blogger is door het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigd.

Populair

De blogger was sinds het begin van de oorlog erg populair op Telegram. Hij had meer dan 560.000 volgers op het medium en was daarmee een van de prominentste van de invloedrijke militaire bloggers. Hij maakte dagelijks video's waarin hij analyses maakte van het verloop van de oorlog. Vladlen Tatarski's echte naam is Maxim Fomin.

Hulpdiensten bij het café waar de explosie plaatsvond.© AP Photo
Hulpdiensten bij het café waar de explosie plaatsvond.

Het café waar de explosie plaatsvond was ooit van de eigenaar van de Wagner Groep, Jevgeni Prigozjin, zijn. Dat is het geheime huurlingenleger van Poetin. In onderstaande video leggen we uit hoe dat leger in elkaar zit.

Lees meer over
WeblogDoodExplosieOorlog in OekraïneRusland