KLM schort vluchten op

Nederland maakt zich 'grote zorgen' om aanval Israël op Iran

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANP / Hollandse Hoogte / Laurens van PuttenNederland maakt zich 'grote zorgen' om aanval Israël op Iran
RTL

Nederland is zeer bezorgd over de mogelijke aanval van Israël op Iran van afgelopen nacht. Dat zegt demissionair minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot op X.

Bruins Slot zegt de situatie 'zeer nauwlettend' te volgen. "De recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten baren grote zorgen. Het is van het grootste belang dat verdere escalatie wordt voorkomen."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

KLM heeft na de aanval van vannacht besloten om in elk geval tot en met maandag niet naar Tel Aviv te vliegen. Eerder zei de luchtvaartmaatschappij dat vanaf vandaag weer te doen, na een opschorting om de Iraanse aanval met raketten en drones op Israël. 

'Gewijzigde veiligheidssituatie'

Maar na berichten over een mogelijke Israëlische vergeldingsaanval is er volgens een woordvoerder sprake van 'een gewijzigde veiligheidssituatie'.

Explosies gehoord bij militaire basis in Iran, vluchten omgeleid
Lees ook

Explosies gehoord bij militaire basis in Iran, vluchten omgeleid

Afgelopen nacht zou Israël een aanval op Iran hebben uitgevoerd. Volgens Amerikaanse media gaat het om een raketaanval, maar het Iraanse ruimtevaartagentschap spreekt dat tegen. Wel bevestigen Amerikaanse staatsmedia dat er explosies zijn geweest bij een luchtmachtbasis in de provincie Isfahan.

Hoewel er nog veel onduidelijk is, is er wel angst dat de situatie verder escaleert, vertelt verslaggever Pepijn Nagtzaam:

Er is nog veel onduidelijk over de Israëlische aanval op Iran, stelt Midden-Oosten-verslaggever Pepijn Nagtzaam. Zeker is wel dat de situatie nog altijd gespannen is en dat verdere escalatie op de loer ligt.
Lees meer over
Hanke Bruins SlotAir France KLMAanval Iran op IsraëlIsraëlIran