Rouen

Franse politie schiet man dood die synagoge in brand wil steken

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© iStockFranse politie schiet man dood die synagoge in brand wil steken
RTL

De politie in het Franse Rouen heeft vanochtend een man doodgeschoten die de synagoge in de stad in brand wilde steken. Dat schrijven Franse media. De man zou op het dak van het gebouw hebben gestaan toen de politie arriveerde.

Een bron binnen de politie zegt tegen de krant Le Parisien dat de man een mes bij zich had en 'op een bedreigende manier op de politie afrende'. Daarop heeft de politie meerdere keren geschoten.

Geen andere slachtoffers

Volgens de burgemeester van Rouen zijn bij het incident geen andere slachtoffers gevallen. Op X schrijft hij dat door de aanval niet alleen de Joodse gemeenschap, maar de hele stad is getroffen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De minister van Binnenlandse Zaken van Frankrijk, Gérald Darmanin, heeft de politie van Rouen op X geroemd om haar reactievermogen en moed. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Een paar dagen geleden vond in Marseille, in het zuiden van Frankrijk, ook al een antisemitisch incident plaats. Toen werd met graffiti een teken op een synagoge gespoten, dat een combinatie was van een hakenkruis en de davidster. Daaronder stond NSDAP, de naam van de partij van Adolf Hitler.

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Lees meer over
AntisemitismeJodendomFrankrijk