Letselschade

Wat te doen als je verkeerde borstimplantaten hebt?

Door RTLNieuws.nl··Aangepast:
Wat te doen als je verkeerde borstimplantaten hebt?
RTL

Heb jij andere borstimplantaten gekregen dan met je arts is afgesproken of twijfel je of je de juiste implantaten hebt? Lees hier wat je moet doen.

Twijfel je of je het juiste merk protheses hebt?

Letselschadeadvocaat Martin de Witte adviseert dan om je medisch dossier op te vragen en daarin de behandelovereenkomst met de kliniek/het ziekenhuis op te zoeken. In die behandelovereenkomst moet staan welk merk implantaten je hebt.

Het verkeerde merk implantaten?

De vereniging voor plastisch chirurgen (NVPC) adviseert om je te richten tot het klachtenbureau van het ziekenhuis/de kliniek waar je geopereerd bent. Iedere kliniek en ieder ziekenhuis moet zo'n klachtenbureau hebben. Als de kliniek waar je geopereerd bent niet meer bestaat, dan kun je je volgens de NVPC richten tot de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg adviseert je daarnaast om contact op te nemen met je eigen arts.

Ben je slachtoffer van deze praktijken, maar ben je ontevreden met de hulp die je van je arts of via het klachtenbureau krijgt, dan wijst letselschadeadvocaat Martin de Witte erop dat je juridische bijstand kunt inschakelen. Dat kan via het juridisch loket of door een (letselschade)advocaat in de arm te nemen.

Ga je nog een afspraak maken voor het plaatsen van een borstimplantaat?

Neem iemand mee als je gaat praten over je behandeling voorafgaand aan je operatie, zodat je iemand hebt die getuige is van de afspraken die zijn gemaakt.

 

 

 

Lees meer over
GezondheidBorstimplantaat