Werk

Pathé zegt sorry: Gamze Gül als 'Hanneke' wel aangenomen

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Pathé zegt sorry: Gamze Gül als 'Hanneke' wel aangenomen
RTL

Gamze Gül wilde graag werken bij de Pathé Bioscoop in Arnhem. Ze reageerde op de functie service employee, maar kreeg een afwijzing. Toen ze een paar dagen later de vacature nog steeds zag staan, besloot ze hetzelfde cv nog een keer te sturen, maar met één verschil. Ze veranderde haar naam van Gamze in Hanneke.

"En ja hoor, ze hadden interesse in mij", schrijft ze op haar Facebookpagina. Ze heeft dit gemeld bij het discriminatiemeldpunt omdat ze het racisme vindt.

Pathé ontkent dat het gaat om etnisch profileren. "Pathé voert juist een beleid dat het personeelsbestand een afspiegeling vormt van de samenleving", schrijft Joost Grootings van Pathé Arnhem als reactie op het voorval.

Alsnog vervolggesprek?

Volgens de woordvoerder van de bioscoop is er een fout gemaakt tijdens de sollicitatieprocedure en had Gamze al direct uitgenodigd moeten worden. Wat precies die fout was, wordt niet helemaal duidelijk. "Dat zoeken we uit", zegt Grootings tegen RTL Nieuws. Hij betreurt de fout.

"We hebben haar laten weten dat we graag een persoonlijk vervolggesprek willen voeren." Maar of Gamze daar nog voor te porren is, is maar de vraag. 

De twee cv's van Gamze: