Donaties

Papa Jay: 'Pap, nu kun je wel een mama voor me kopen, hè?'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Papa Jay: 'Pap, nu kun je wel een mama voor me kopen, hè?'
RTL

Toen Papa Jay, de alleenstaande vader van het tv-programma Een Huis Vol, aan zijn vijf kinderen uitlegde hoeveel geld zij hadden ontvangen zei dochter Felice, "Pappa, nu kun je wel een mamma voor me kopen, hè?"

Dat vertelde hij gisteren aan Twan Huys in RTL Late Night. Hij was te gast met Koen Joosen, die de inzamelingsactie begon waarmee bijna een ton werd opgehaald. De tranen liepen hem over de wangen zei de sympathieke vader.

Papa Jay is gescheiden van de moeder van zijn kinderen en voedt hen nu al drie jaar alleen op. Het is een fulltime job. "Ik ben constant bezig."

Twan Huys praat met Papa Jay, die in het programma 'Een huis vol' de harten veroverde van televisiekijkers.

Dromen

Het bedrag heeft Papa Jay overdonderd. "Het roept heel veel verantwoordelijkheid op." Het is geen loterij die hij heeft gewonnen, iedereen heeft voor dat geld gewerkt, zei hij.

Hoe het geld gebruikt gaat worden staat nog niet vast, maar de kinderen staan voorop. Dochter Talitha is bijvoorbeeld aan het opschrijven wat ze wil doen. "Ze wil iets in de kleding gaan doen", zei hij. "Dat is goed, durf te dromen", vertelde hij haar.

Toekomst

Zijn eigen droom is door de inzamelingsactie werkelijkheid geworden. Voordat de actie plaatsvond, stond hij 400 euro in het rood. "Al de vijf kinderen houden van sporten. Mijn dochter doet synchroonzwemmen. Nou, dat is niet goedkoop." 

Drie jaar geleden beloofde hij zijn kinderen bruggen voor hen te bouwen. "En dat kan nu."

Kinderen zijn goud

Het is niet bij donaties via de actie alleen gebleven, er komen zelfs mensen aan de deur. Een vrouw die in de supermarkt werkt, bracht melk en brood. En drie jonge meisjes brachten een envelop met twintig euro.

Papa Jay: "Kinderen zijn puur, kinderen zijn goud. Daar heb ik geen woorden voor."

Een Huis Vol-papa Jay ontmoet doneeractie-starter Koen
Lees ook

Een Huis Vol-papa Jay ontmoet doneeractie-starter Koen

Actie loopt door

De actie loopt nog steeds door, zei Koen. "Het was eigenlijk de bedoeling dat 'ie uitstond, maar hij stond nog aan kwam ik vanochtend achter. En er komen nu echt om de zoveel minuten nog steeds donaties binnen."

Via de telefoon zijn er zelfs vakanties aangeboden. "Londen, Griekenland, Curaçao", vertelde Papa Jay terwijl hij zijn vingers aftikte. Iemand heeft zelfs aangeboden zijn ouders vanuit Curaçao naar Nederland te brengen om hem een beetje te helpen.

Anderen helpen

Bij Papa Jay heeft het 'heel veel losgemaakt'. Met name omdat naast alle hulp en aanmoedigingen er veel boze reacties zijn binnengekomen van mensen die het ook moeilijk hebben en geen hulp ontvangen. Koen en Jay hebben daarom besloten iets terug doen.

"We gaan proberen de mensen die heel veel venijn hadden een antwoord te geven. We gaan andere mensen ook helpen. In welke vorm, ga je nog horen."

Lees meer over
Jay Lopez