'Uitstroom aanzienlijk'

Mariniers blijven ontslag nemen, verhuizing naar Zeeland boosdoener

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPMariniers blijven ontslag nemen, verhuizing naar Zeeland boosdoener
RTL

Nog steeds nemen veel mariniers ontslag bij Defensie. Dat komt onder meer omdat zij het niet eens zijn met een geplande verhuizing naar Vlissingen. De mariniers zijn nu nog in Doorn gelegerd.

De uitstroom is dit jaar, net als in 2018, 'aanzienlijk', meldt staatssecretaris van Defensie Barbara Visser.

Verhuizing weer opgschort

Zij heeft een gunning voor de nieuwe kazerne voor een vierde keer opgeschort. Er wordt nog gesproken met vertegenwoordigers van het personeel over de stap. De kazerne zal niet voor 2024 opengaan, als de verhuizing doorgaat.

'Als je een keer komt kijken, zie je hoe fantastisch Vlissingen is'

Veel mariniers dreigen het korps te verlaten als de kazerne van Doorn naar Vlissingen verhuist. Maar Vlissingen is zo slecht niet, zegt de burgemeester.

Er bestaat flinke weerstand tegen de voorgenomen verhuizing naar Zeeland. Ook in de Kamer worden grote vraagtekens gezet bij de verhuizing, onder meer door regeringspartij D66.

Eenheid stilgelegd

Bij het Korps Mariniers moest in augustus vorig jaar een eenheid zelfs tijdelijk worden stilgelegd vanwege een personeelstekort dat was ontstaan door het ontslag van veel mariniers.

De mariniers vinden dat op de nieuwe locatie in Zeeland onder meer te weinig oefen- en trainingsfaciliteiten zijn. Defensie is hierover in gesprek met de regio.

Veel mariniers nemen ontslag, eenheid stilgelegd vanwege personeelstekort
Lees ook

Veel mariniers nemen ontslag, eenheid stilgelegd vanwege personeelstekort

Lees meer over
Barbara VisserKorps MariniersMinisterie van DefensieMarineDoornVlissingen