Rotterdam

Vrouw van knock-out geslagen agent laaiend: 'Wees een man en meld je'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Vrouw van knock-out geslagen agent laaiend: 'Wees een man en meld je'
RTL

De vrouw van de agent die vrijdag door een deelnemer aan een trouwstoet werd neergeslagen, doet een oproep aan de dader: "Jij, die van achteren mijn man neersloeg, wees alsjeblieft een echte man. Je hebt je feestje gehad. Meld je."

De vrouw doet anoniem haar verhaal aan RTV Rijnmond. Ze doet niet alleen een oproep aan de dader om zich te melden, ze spreekt ook de hoop uit dat andere deelnemers aan de trouwstoet met informatie komen.

De vrouw is laaiend over wat er gebeurd is: "Hoe kan je in vredesnaam een feestje vieren als je weet waar jouw feestje toe geleid heeft?" 

Agent neergeslagen bij controle trouwstoet in Rotterdam
Lees ook

Agent neergeslagen bij controle trouwstoet in Rotterdam

40 tegen 1

"Ze waren al met 40 tegen 1. Had op het minst het lef gehad om van de voorkant te komen. Ze hadden het echt wel gewonnen, hoor, met zo'n meerderheid."

Ze schetst een beeld van haar man, die in de filmpjes van het incident te zien is als een zwarte vlek die roerloos in het gras ligt. "Weet je, die zwarte vlek is een man, een papa van drie kinderen. Iemand die de afgelopen jaren enorm hard gewerkt heeft." 

Het filmpje van het incident

De zwarte vlek is de neergeslagen agent

Heftig politiewerk

De vrouw vindt het vreselijk dat niemand haar man hielp. Terwijl hij zelf altijd voor anderen klaar staat. "Hij was leider van een voetbalteam, is scheidsrechter als de club hem nodig heeft. Vrijwilliger bij een hulplijn voor kinderen die het moeilijk hebben." 

Dat politiewerk niet voor doetjes is, dat besefte ze al. Haar man kreeg van alles naar zijn hoofd bij de strandrellen in Hoek van Holland, zag een overvaller met een mes op zich afkomen en moest ingrijpen bij een steekpartij met meerdere doden.Toch vindt ze dit het ergste. "Een aanval van achteren. Laaiend word ik."  

Lees meer over
Politie in NederlandPolitieRotterdam