Toch getrouwd

Gerke en Berdien zijn tóch getrouwd: 'Corona staat liefde niet in de weg'

Door RTL Nieuws / Agnes de Goede··Aangepast:
Gerke en Berdien zijn tóch getrouwd: 'Corona staat liefde niet in de weg'
RTL

Omdat corona hun liefde niet in de weg staat, is het Friese stel Gerke (30) en Berdien (29) vandaag in het huwelijksbootje gestapt. Hun grote dag moest wel wat worden aangepast: zo mochten er maximaal 11 gasten bij zijn. "En we konden niet gekust worden", zegt het kersverse paar.

Heel veel huwelijken worden door de coronacrisis afgezegd, maar Berdien en Gerke Wassenaar uit het Friese Surhuizum wisten het zeker: hun huwelijksdag moest doorgaan. Maar wél verantwoord.

Liefde overwint alles

"Ik ben 28 weken zwanger en ik wil als het kindje er straks is een echt gezin zijn", zegt Berdien. "En in tijden van onzekerheid moet de liefde juist gevierd worden", vult bruidegom Gerke aan. "De liefde overwint alles, ook corona."

Het stel ontmoette elkaar via Tinder. "Het was liefde op het eerste gezicht," vertelt Berdien. Afgelopen zondag kregen ze van hun trouwambtenaar te horen dat hun huwelijk kon doorgaan, maar ze moesten wel kiezen tussen drie opties. Op het gemeentehuis met maximaal 11 gasten, de dag kosteloos verplaatsen, of thuis trouwen met 11 aanwezigen.

Prachtig huis

"We hebben voor dat laatste gekozen: lekker thuis", zegt de bruid. Of ze daar geen ruzie over hebben gehad? "Absoluut niet. We hebben een prachtig huis, met veel ruimte. En het mooie was dat de dieren er nu ook bij konden zijn. Het was écht geweldig. Zo mooi."

Koning in zeldzame tv-toespraak: 'Coronavirus niet te stoppen, eenzaamheidsvirus wel'
Lees ook

Koning in zeldzame tv-toespraak: 'Coronavirus niet te stoppen, eenzaamheidsvirus wel'

Het stel is in de achtertuin getrouwd en had  prachtig weer. Alleen niet alle gasten konden er dus bij zijn. "Alleen de getuigen en (schoon)ouders waren aanwezig. Andere familieleden en grootouders moesten we afzeggen."

Of dat geen scheve gezichten heeft veroorzaakt? "Nee, iedereen begreep het." Alleen het etentje kon niet doorgaan. "Dat was wel jammer. Maar verder hebben we echt een geweldig mooie dag gehad. We zijn zo blij dat we vandaag zijn getrouwd."

Geen kussen?

Hoe het ging met de voorgeschreven anderhalve meter afstand houden?  "Ik heb mijn man wel gewoon gekust en vastgehouden hoor", lacht Berdien. "Maar voor alle gasten gold de regel wel. Wij zijn door niemand gekust of aangeraakt." Hoe ze dan zijn gelukgewenst? "Iedereen riep tegelijkertijd: Gefeliciteerd! Dat was echt heel mooi en ontroerend."

Een verre huwelijksreis had het kersverse stel niet gepland vanwege de zwangerschap. "We zouden wel een weekendje weggaan, maar dat gaan we niet doen." Heel erg vinden ze het niet. "We blijven nu lekker thuis. We kunnen nu lekker genieten van elkaar en van de dieren."

Kijk wat zeep doet met het coronvirus. Het sloopt het virus op je handen.
Lees meer over
CoronavirusRelatieHuwelijkLink in bio