Stijging cijfers Rotterdam

Aboutaleb stuurt brief aan Rotterdamse studenten: 'Spreek elkaar aan op coronamaatregelen'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPAboutaleb stuurt brief aan Rotterdamse studenten: 'Spreek elkaar aan op coronamaatregelen'
RTL

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft een brief gestuurd aan alle studenten van de hogescholen en de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij vraagt hen met klem om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich te houden aan de coronamaatregelen.

Aboutaleb richtte zich rechtstreeks tot de studenten omdat het aantal besmettingen onder studenten in Rotterdam dagelijks stijgt. De brief is mede namens de rector magnificus van de universiteit en de bestuursvoorzitters van de hogescholen verstuurd.

'Spreek elkaar aan'

De burgemeester van Rotterdam schrijft dat de studenten zich aan de regels moeten houden mede omdat dat belangrijk is voor henzelf. Hij schrijft dat 'ook jongeren flink ziek kunnen worden', maar dat het ook belangrijk is voor familieleden, studiegenoten, vrienden en buren.

Aboutaleb: "Spreek elkaar aan op ieders verantwoordelijkheid. Alleen met elkaar krijgen we dit virus onder controle." Hij sprak eerder al met de studentenverenigingen over de besmettingen.

Amsterdam en Rotterdam gaan als eerste steden in Nederland een mondkapjesplicht invoeren op drukke plekken.

De gemeente Rotterdam en GGD Rotterdam-Rijnmond maken zich grote zorgen omdat studenten zich bijvoorbeeld niet zo snel laten testen. Bovendien zouden ze het lastig vinden om in quarantaine te gaan en ook moeite hebben met het bron- en contactonderzoek van de GGD.

Mondkapjesplicht in Rotterdam

Alle studentenverenigingen zetten daarom samen met de gemeente en de GGD een campagne op om studenten te stimuleren zich aan de coronamaatregelen te houden. Deze campagne start dinsdag 4 augustus.

Vanwege de besmettingen in zijn stad heeft Aboutaleb op drukke plekken in Rotterdam een mondkapjesplicht ingesteld, die gaat komende week in.

Aantal nieuwe coronabesmettingen weer flink gestegen: 1329 in afgelopen week
Lees ook

Aantal nieuwe coronabesmettingen weer flink gestegen: 1329 in afgelopen week

Lees meer over
Ahmed AboutalebCoronavirusCovid-19Rotterdam