Niet voor gevaccineerden

Frankrijk eist vanaf vannacht negatieve test van maximaal 24 uur oud

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPFrankrijk eist vanaf vannacht negatieve test van maximaal 24 uur oud
RTL

Frankrijk scherpt het inreisbeleid aan voor reizigers uit Nederland en meerdere andere Europese landen. Zij hebben vanaf middernacht op zondag een negatieve coronatestuitslag nodig die niet meer dan 24 uur oud is, maakte de regering bekend. Eerder mocht die test 72 uur oud zijn. 

Nederlanders hebben geen testuitslag nodig als ze kunnen aantonen dat ze volledig zijn gevaccineerd met een coronavaccin van Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca of Janssen.

De nieuwe regel gaat ook gelden voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, Cyprus, Spanje, Portugal en Griekenland.

Was verwacht

Volgens correspondent Eveline Bijlsma ligt dit 'in de lijn der verwachting'. "Ze hebben dit eerder ook gedaan toen het voor Portugal en Spanje ging gelden, omdat die landen rood zijn op de Europese coronakaart."

Nederland kleurt inmiddels ook rood op die kaart. Volgens Bijlsma is het wel sneller gebeurd dan bij Portugal en Spanje. "Daar gebeurde dat na een week."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

ANWB: reis slim

De ANWB raadt Nederlandse vakantiegangers aan slim te plannen en goed voorbereid op reis te gaan. De nieuwe aanscherping in Frankrijk is verwerkt op de ANWB Reiswijzer, de internetpagina waar voor populaire vakantielanden informatie over de coronamaatregelen is te vinden.

De Franse regering scherpt het beleid steeds verder aan nu het coronavirus in meerdere landen weer steeds sneller om zich heen lijkt te grijpen. Fransen hebben straks ook een zogeheten gezondheidspas nodig als ze naar openbare gelegenheden gaan. Met zo'n 'pas sanitaire' kunnen ze laten zien dat ze ingeënt, negatief getest of recent hersteld zijn van het coronavirus.

Frankrijk wil stokbrood op lijst van cultureel werelderfgoed
Lees ook

Frankrijk wil stokbrood op lijst van cultureel werelderfgoed

Lees meer over
CoronavaccinCoronavirusCoronatestVakantieCoronamaatregelenFrankrijk