Midden-Nederland

Eerste schoolvakanties beginnen: drukte op de weg verwacht

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPEerste schoolvakanties beginnen: drukte op de weg verwacht
RTL

Voor veel ouders en kinderen begint vandaag de zomervakantie. Voor de regio Midden-Nederland - heel Zuid-Holland, grote delen van Gelderland en Utrecht en delen van Flevoland en Noord-Brabant - is het schooljaar voorbij.

Sommige kinderen gaan vandaag voor de laatste keer naar school, anderen hebben gisteren al de laatste schooldag gehad.

Druk op de weg

De ANWB verwacht dat het de komende dagen druk wordt op de wegen door mensen die beginnen aan hun reis naar de vakantiebestemming.

Zo kunnen er morgen veel files staan op de Autoroute du Soleil in Frankrijk. De coronaregels zijn in Europa versoepeld en daardoor is het gemakkelijker voor mensen om weer naar het buitenland te gaan.

Coronavrij op zomervakantie? Deze regels gelden nog in vakantieoorden
Lees ook

Coronavrij op zomervakantie? Deze regels gelden nog in vakantieoorden

Noorden en zuiden

Volgende week start de vakantie in het noorden. Nog een week later zijn de kinderen in het zuiden als laatsten aan de beurt.

Op 22 augustus moeten kinderen in het midden van het land weer naar school, in het noorden is dat op 29 augustus. Begin september start het nieuwe schooljaar in het zuiden.

Temperaturen van 40 graden met op het heetst van de dag uitschieters ver naar boven: zelden was het in Italië zo heet als nu. Toeristen worden gewaarschuwd: er geldt code rood in 22 steden.
Lees meer over
ANWBVakantieSchoolkindMiddelbare schoolBasisonderwijs