Passend afscheid

PostNL over ophef rond postbezorger Hermien (69): 'Fout gegaan'

Door RTL Nieuws ··Aangepast:
© Cocky DrostPostNL over ophef rond postbezorger Hermien (69): 'Fout gegaan'
RTL

PostNL heeft in een reactie op de ophef over de 69-jarige Hermien de Wit, die bij haar afscheid slechts een doosje Merci en een cadeaubon kreeg, laten weten dat ze samen met haar alsnog gaan kijken naar een 'passend afscheid'. "Het belangrijkste wat we hierover willen zeggen is dat ze niet het afscheid heeft gekregen dat ze verdient", zegt een woordvoerder.

Hermien ging vorige week met pensioen na bijna zeventien jaar voor het bedrijf te hebben gewerkt.

De ophef ontstond nadat Hermiens dochter, Cocky Drost, afgelopen weekend haar frustratie had geuit op sociale media. Ze was boos over de manier waarop PostNL afscheid nam van deze 'toegewijde, verantwoordelijke, flexibele en trouwe werknemer'. 

'Niet goed gegaan'

PostNL laat in een reactie weten dat het intern gaat uitzoeken hoe dit precies fout kon gaan. "Normaal gesproken proberen we voor de mensen die bij ons weggaan altijd een passend afscheid te regelen", benadrukt de woordvoerder. "Dat is dit keer gewoon niet goed gegaan aan onze kant."

Een teamleider van het postbedrijf is wel naar het huis van Hermien toegegaan, maar besloot – omdat ze niet thuis was – slechts een doosje Merci en een cadeaubon van 10 euro door de brievenbus te doen.  

Doos chocola 'erg karig' bij pensioen, dit is wél een normaal cadeau
Lees ook

Doos chocola 'erg karig' bij pensioen, dit is wél een normaal cadeau

"Het belangrijkste is dat Hermien alsnog het afscheid krijgt dat ze verdient", aldus PostNL. "Want het kan niet dat iemand zo'n afscheid krijgt na zolang bij ons te hebben gewerkt."

Hoe dat afscheid er precies gaat uitzien, wil de woordvoerder niet zeggen. "We zijn ermee bezig en gaan dit zelf met haar regelen." 

Blijk van waardering

Moeder en dochter schoven gisteravond ook aan bij Jinek om over het onwaardige afscheid te vertellen. Op de vraag of Hermien nog zin heeft in een 'passend afscheid' zegt ze: "Ligt eraan wat passend is. Er moet wel overleg plaatsvinden. Ik hoef geen receptie, maar hoop wel op een blijk van waardering." 

Het hele fragment kan je hieronder terugkijken:

Hermien de Wit (69) werkte de afgelopen zestien jaar en negen maanden voor PostNL.
Lees meer over
Eva JinekPostNLPensioenenNederland