Personeelstekort

NS heeft 400 nieuwe treinmedewerkers, nog 400 te gaan

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
NS heeft 400 nieuwe treinmedewerkers, nog 400 te gaan
RTL

De Nederlandse Spoorwegen hebben in de afgelopen maanden ruim 400 nieuwe medewerkers aangenomen. Het bedrijf kampt al lange tijd met een groot tekort aan treinpersoneel, waardoor het zijn dienstregeling heeft aangepast.

Het duurt nog wel even voordat treinreizigers profiteren van de extra machinisten en conducteurs. De nieuwe medewerkers moeten eerst een opleiding volgen voordat ze aan de slag kunnen.

Roosterproblemen

Het spoorbedrijf is nog lang niet uit de roosterproblemen. Voor de functies van conducteur of machinistzijn eind dit jaar nog ongeveer 400 mensen tekort. Daarnaast vertrekken veel medewerkers, onder andere omdat ze met pensioen gaan. Daarom moet NS alleen volgend jaar al 500 nieuwe personeelsleden vinden.

NS zet langere treinen in: ‘3 procent grotere kans op zitplaats’
Lees ook

NS zet langere treinen in: ‘3 procent grotere kans op zitplaats’

Gepensioneerden

Volgens de NS groeit de interesse in een baan bij het bedrijf. Wekelijks vinden er zo'n 160 gesprekken met kandidaten plaats. De vervoerder benadert ook gepensioneerden of ze mogelijk langer willen doorwerken en vraagt kantoorpersoneel of ze een deel van de week willen meedraaien op de trein.

In november begon oud-minister Wouter Koolmees als topman bij de NS. Hij maakte toen meteen bekend dat hij ook een opleiding tot conducteur gaat volgen. Zo hoopt hij te leren van situaties waar medewerkers dagelijks tegenaan lopen.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Lees meer over
Wouter KoolmeesNederlandse Spoorwegen (NS)PersoneelstekortUtrecht