Feestdagen

Dierenpensions zitten weer vol met kerst en oud en nieuw

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© Werry CroneDierenpensions zitten weer vol met kerst en oud en nieuw
RTL

De meeste dierenpensions kunnen in de periode rond kerst en oud en nieuw geen extra dieren meer opvangen. "Alleen als je goed zoekt, kun je ergens nog een plekje vinden", zegt een woordvoerder van bancheorganisatie Dibevo.

Mensen brengen hun huisdieren tijdens de feestdagen naar een pension omdat ze op vakantie gaan of omdat de dieren bang zijn voor vuurwerk. Of het dit jaar drukker is dan de afgelopen coronajaren, is niet bekend.

Dierenpension de Knotwilg in 's-Heer Arendskerke (Zeeland) heeft het 'erg druk', zegt een woordvoerder. Het pension zit elk jaar vol rond kerst en oud en nieuw. Wel was heel 2022 een drukker jaar. "Waarschijnlijk omdat mensen na corona weer op vakantie wilden."

Opvang

Vorig jaar zomer was het ook wekenlang druk in hondenhotels en andere dierenopvangplekken, toen mensen weer op vakantie konden na de lockdowns.

Hondenhotels volgeboekt: 'Het is wekenlang superdruk'
Lees ook

Hondenhotels volgeboekt: 'Het is wekenlang superdruk'

Zo'n twee maanden terug was dierenpension Onder de Boompjes in Harmelen in Utrecht al volgeboekt voor kerst en oud en nieuw. De afgelopen tijd moest het pension vaak nee verkopen, zegt een woordvoerder. Zowel dieren van wie de baasjes op vakantie zijn als dieren die bang zijn voor vuurwerk logeren er rond oud en nieuw. Het pension vangt honden, katten en knaagdieren op.

Geregistreerd

De Dierenbescherming raadt mensen aan om te controleren of de chip van hun hond of kat goed geregistreerd staat. Zo zijn dieren makkelijker terug te vinden die door vuurwerk met oud en nieuw zijn weggelopen.
 

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Lees meer over
DierenbeschermingHuisdierenHarmelenAmersfoort