Kritiek op doorverkoop

Lowlands binnen kwartier uitverkocht ondanks hoge ticketprijs van 300 euro

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP / Hollandse Hoogte / Marcel KrijgsmanLowlands binnen kwartier uitverkocht ondanks hoge ticketprijs van 300 euro
RTL

Vanochtend begon de kaartverkoop van het populaire muziekfestival Lowlands. Hoewel het festival deze week in het nieuws kwam vanwege de hoge ticketprijs van 300 euro, gingen de kaartjes als warme broodjes over de toonbank. Al binnen een kwartier kregen mensen de melding dat er geen tickets meer beschikbaar waren.

"Even kaartjes halen voor Lowlands met 100 duizend anderen", schrijft iemand op Twitter. De wachtrij op Ticketmaster nam direct bizarre getallen aan toen de ticketverkoop begon om 11.00 uur. Op sociale media circuleren beelden van wachtschermen met wel 90 duizend wachtenden.

Teleurstelling

De snelle verkoop van de tickets zorgde dan ook voor een hoop teleurstelling voor mensen die geen kaartjes wisten te bemachtigen. Sommige mensen schrijven dat ze te maken kregen met foutmeldingen, waardoor de aankoop mislukte.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Festival en carnaval peperduur, maar we gaan gewoon feesten
Lees ook

Festival en carnaval peperduur, maar we gaan gewoon feesten

Zowel in de doorverkoop op Ticketmaster als op Marktplaats zijn inmiddels kaartjes beschikbaar voor hogere prijzen dan de originele verkoopprijs, tot grote ergernis van mensen die geen ticket wisten te bemachtigen in de officiële verkoop.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Een woordvoerder van Lowlands bevestigt aan het ANP dat alle tickets binnen 14 minuten waren gereserveerd. Rond 12.30 uur bevestigde LowLands officieel dat het festival is uitverkocht.

Dit jaar staan onder meer Billie Eilish, Florence + The Machine en Nothing But Thieves op het festival in Biddinghuizen. Het festival vindt plaats van 18 tot en met 20 augustus.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Lees meer over
TicketmasterLowlandsMuziekfestivalBiddinghuizen