HILARISCH

Songfestival-commissielid Hila Noorzai staat achter Mia en Dion

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSongfestival-commissielid Hila Noorzai staat achter Mia en Dion
RTL

Radio-dj Hila Noorzai (30), die onderdeel is van de selectiecommissie van de Nederlandse songfestivalinzending, blijft achter Dion Cooper (29) en Mia Nicolai (27) staan. Dat zei ze donderdag in het programma 'Dit Was Het Nieuws'.

"Er wordt hard aan gewerkt"

"Ik zou het heel makkelijk vinden om als selectiecommissie nu dingen te gaan afbranden. We hebben voor dit nummer gekozen, we hebben voor de twee artiesten gekozen en ik vind nog steeds dat je daar achter moet staan. En dat doe ik ook", aldus Hila. "Ik weet wat ze kunnen, ze kunnen zingen."

Aran Bade vindt kritiek Mia en Dion terecht: 'Zelf ja gezegd'
Lees ook

Aran Bade vindt kritiek Mia en Dion terecht: 'Zelf ja gezegd'

Mia en Dion kregen het de afgelopen weken flink te verduren. Hun twee optredens tijdens zogenoemde pre-parties van het Eurovisiesongfestival waren niet zuiver, wat hen veel kritiek opleverde op sociale media en in televisieprogramma's. "Er wordt hard aan gewerkt, ze zijn keihard aan het oefenen", zo besloot Hila in het programma.

Hila vertelt ook waarom zij in de commissie zit. "Ik heb vijf jaar als radio-dj gewerkt bij Qmusic", vertelt ze. "Ik doe veel met het songfestival. In Rotterdam heb ik alle 82 persconferenties gedaan met alle landen. Vorig jaar ben ik naar Turijn geweest om al die landen te interviewen. Dus ik heb inmiddels wel feeling met het songfestival. Zo ben ik er eigenlijk ingerold." 

De selectiecommissie van het songfestival bestaat momenteel nog uit AVROTROS-directeur Eric van Stade, commentator Cornald Maas, commentator Jan Smit, radio-dj Sander Lantinga, radio-dj Carolien Borgers en Hila Noorzai. Jan Smit maakte donderdag bekend na tien jaar uit de commissie te stappen.

De roep om een Nationaal Songfestival is enorm na het debacle met Mia en Dion. Ook Martien Meiland wil als fan en kijker meer inspraak hebben in welke act wij naar het liedjesfestijn sturen. Dat is te zien in onderstaande video. 

Lees meer over
Eurovisiesongfestival