B&BAKKEN KRITIEK

Joy van B&B Vol Liefde laat van zich horen na kritiek kijkers: 'Raakt me diep'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLJoy van B&B Vol Liefde laat van zich horen na kritiek kijkers: 'Raakt me diep'
RTL

Dat Joy van Swieten (25) uit 'B&B Vol Liefde' niet lekker uit de verf komt, is duidelijk. Hij krijgt het de afgelopen dagen zwaar te verduren vanwege alle kritiek die hij ontvangt over zijn gedrag in het programma. Via Instagram bijt de nieuwbakken realityster nu van zich af.

"Ik weiger mijn ADHD als excuus te gebruiken"

Fanatieke kijkers schromen niet om hun ongezouten mening op social media te uiten. Joy zou namelijk vaak te horen krijgen dat hij 'egoïstisch' is of 'geen interesse' toont. In het programma wordt hij door Zoë, één van de single dames die bij hem op bezoek is, aangesproken op het feit dat hij geen interesse zou tonen. Ook single Babette heeft dit opgemerkt: het valt haar in een gesprek met Joy op dat het nogal eenrichtingsverkeer is.

De zus van Joy uit B&B Vol Liefde kun je van dit programma kennen
Lees ook

De zus van Joy uit B&B Vol Liefde kun je van dit programma kennen

'Je toont geen interesse, egoïst', citeert Joy een kritische kijker aan het begin van zijn bericht op Instagram. Door zijn plotselinge bekendheid wordt de B&B-houder 'op de proef gesteld'. Hij schrijft dat de meeste reacties die hij ontvangt warm en liefdevol zijn. Toch is er één reactie die hem 'diep raakt', omdat 'er een kern van waarheid in schuilt'.

'Wat ik ontdekte, is dat het allemaal draait om hoe ik mijn compassie deel met de mensen om me heen. Ik besefte dat mijn intentie altijd was geweest om anderen zich op hun gemak te laten voelen door mijn eigen ervaringen met hen te delen, zodat ze zich veilig genoeg voelen om hun verhalen met mij te delen. Maar helaas heeft dit soms de indruk gewekt dat het alleen maar om mij draait', legt hij uit.

Vervolgens legt Joy uit dat hij ADHD heeft. Hij begrijpt nu dat dit een 'veelvoorkomende vorm van communicatie is bij mensen met ADHD'. Maar hij weigert naar eigen zeggen ADHD als excuus te gebruiken en is vastbesloten om 'eraan te werken en te groeien'.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Joy zet zich nu volledig in om te veranderen. Zo heeft hij geleerd dat hij 'oprecht moet luisteren' naar anderen. Hij geeft aan nu 'vastberaden' te zijn 'om een betere versie van mezelf te worden, om anderen te begrijpen en te ondersteunen op een manier die oprecht en opbouwend is'. 'Het leven zit vol lessen. Ik ben dankbaar dat ik deze les nu heb mogen leren', eindigt hij zijn bericht.

Deze week maakt Joy bekend een deel van zijn B&B te koop te zetten: 

Lees meer over
B&B Vol liefde