Roosterproblemen

Komende dagen minder treinen vanwege personeelstekort door corona

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPKomende dagen minder treinen vanwege personeelstekort door corona
RTL

Vandaag rijden er tussen 7.00 uur en 15.00 uur minder treinen door personeelstekort bij de verkeersleidingpost in Utrecht. Maar ook de komende dagen rijden er minder treinen dan normaal, dan door corona-uitval bij de NS. De afschaling van het aantal treinen gaat dan stapsgewijs, totdat er op 21 februari nog 85 procent van alle treinen rijdt.

Vandaag zijn de problemen vooral voelbaar op de trajecten Eindhoven - Amsterdam, Den Haag - Amersfoort, Alphen aan den Rijn - Houten en Rotterdam - Arnhem. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ook de NS begint vandaag met afschalen. Het treinbedrijf kampt al langere tijd met personeelstekorten door corona, waardoor de afgelopen dagen al minder treinen reden door problemen in het rooster. Vanaf vandaag wordt structureel afgeschaald, totdat op 21 februari op trajecten waar zes treinen reden nog vier treinen rijden, en op trajecten waar vier treinen reden nog twee. 

Het advies is om voor vertrek de reisplanner van de NS te checken. Wanneer het aantal treinen weer teruggaat naar 100 procent, is nog niet bekend.

Mogelijk treinuitval tot eind 2023 door personeelstekort ProRail
Lees ook

Mogelijk treinuitval tot eind 2023 door personeelstekort ProRail

Lees meer over
ProRailNederlandse Spoorwegen (NS)TreinenOpenbaar vervoerCoronacrisis in NederlandNederland