Tekort aan personeel

Lange rijen op Eindhoven Airport, volgens luchthaven door 'vroegkomers'

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPLange rijen op Eindhoven Airport, volgens luchthaven door 'vroegkomers'
RTL

Op vliegveld Eindhoven Airport zijn dit weekend door de zomerdrukte lange rijen tot ver buiten de terminals ontstaan. Op social media circuleren video's van drommen passagiers die al honderden meters voor de toegangsdeuren moeten wachten.

Een woordvoerder van de luchthaven zegt dat een deel van het probleem wordt veroorzaakt door reizigers die veel te vroeg komen. "Doordat het beeld ontstaat dat het druk is, zie je ook dat meer passagiers veel vroeger komen dan nodig is", zegt een woordvoerder.

'Kom 2,5 tot 3 uur van tevoren'

"Wij adviseren 2,5 tot 3 uur van tevoren te komen. Als je bij wijze van spreken al 's ochtends komt voor een avondvlucht, krijg je heel lange rijen. En het heeft ook geen zin. Je kunt bijvoorbeeld je koffer pas drie uur voor vertrek kwijt. Eerder herkent het systeem je niet."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Eerder kampte Schiphol met hetzelfde probleem. Daar werd een regel ingesteld dat passagiers niet meer dan vier uur voor hun vlucht mogen komen. Eindhoven Airport zet die stap nog niet, maar informeert reizigers zo veel mogelijk over de nadelen van te vroeg komen.

Vertrekhal Schiphol vanaf vandaag alleen open voor reiziger die binnen 4 uur vliegt
Lees ook

Vertrekhal Schiphol vanaf vandaag alleen open voor reiziger die binnen 4 uur vliegt

Net als op Schiphol, heeft Eindhoven Airport last van personeelstekorten. Het grootste knelpunt is een gebrek aan personeel bij de veiligheidscontroles. De marechaussee op Schiphol zegt dat er daar vandaag sprake is van een beheersbare drukte zonder incidenten.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Lees meer over
Eindhoven AirportSchipholLuchtvaartVakantieEindhovenSchiphol